28 / 04 / 2024

aşırı stok oluşumu inşaat sektörü

aşırı stok oluşumu inşaat sektörü

Habertürk Gazetesi yazarlarından Hakan Özyıldız'ın bugünkü yazısına göre; Büyüme verileri açıklanınca en çok özel sektör yatırımlarında görülen ivme ve stok birikiminde görülen artış dikkatimi çekti.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nda hükümetin açıkladığı 9 günlük tatil fırsatını değrlendirmek isteyen tatilciler güneydeki illere özellikler Bodrum, Marmaris, Çeşme, Fethiye, Antalya ve Alanya'ya akın etti. Özellikle Bodrum'un girişinde aşırı kalabalık oluştu.

Stokçulara ve aşırı fiyat artışı yapanlara 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulandı!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı uyguladığı belirlenen 896 firmaya toplam 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasında karar kıldı.

Kovid-19 salgını 2021'de ağır baskı oluşturmaya devam edecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının aşıyla ilgili olumlu haberlere rağmen 2021'de küresel kredi koşulları üzerinde ağır baskı oluşturmaya devam edeceğini bildirdi.

48 bin binada ağır hasar olacak!

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Batmanlı emlakçılardan yetkililere çağrı!

Dövizdeki yükseliş ve oluşan belirsizlik nedeniyle emlak sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Batmanlı emlakçılar, yetkililere önemli çağrılarda bulundu.

Aziz Kocaoğlu'ndan müteahhitlere çağrı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirli müteahhitlere, “Biz vatandaşlarımızla uzlaşarak, kentin dokusuna uygun model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, riski ve kazancı paylaşın” çağrısında bulundu. 

Ağrı Fırat Mahallesi'ndeki dönüşümün 2. etabı başlıyor!

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, düzenlediği basın toplantısında Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde başlayan ve ilk etabı bitirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etap çalışmalarının devam edeceğini ve bu projeyle modern bir mahalle oluşturulacağını söyledi.

aşırı stok oluşumu inşaat sektörü Haberi

aşırı stok oluşumu inşaat sektörü

Büyüme verileri açıklanınca en çok özel sektör yatırımlarında görülen ivme ve stok birikiminde görülen artış dikkatimi çekti. Stoklar son iki çeyrektir büyümeye pozitif katkı yapıyor, öncesinde yedi çeyrek boyunca stokların büyümeye katkısı negatifti. Uzmanlar bu hareketleri kısmen altın ihracat ve ithalatı gelişmelerine bağlıyorlar. Altın ihracatının stok azalışı, altın ithalatının ise stok artışı şeklinde göründüğünü söylüyorlar. Tamam, bir bölümünü böyle açıkladık diyelim. Peki, kalanı için ne söylenebilir? Tam bir cevap bulabilmek için sektör bazında stok bilgisine sahip olmak lazım. Örneğin, inşaat sektöründe aşırı stok oluşumu varsa sektörü biraz daha yakından izlemek gerekecek. 


YİD VE KÖİ YATIRIMLARI

İnşaat deyince. Sektördeki büyüme hızı oldukça artmış. Geçen yıl yüzde eksi 0.8 ile artı 2.4 arasında büyüme hızı gösteren sektör bu yılın ilk üç çeyreğinde, sabit...