02 / 05 / 2024

askeri arazi projeleri

askeri arazi projeleri

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündeminde!

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Nakkaştepe terası millet bahçesi oldu!

Üsküdar'ın Nakkaştepe bölgesindeki 50 dönümlük askeri arazi ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlendi. İstanbul'un en değerli arazisi konumunda bulunan alan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Akhisar'da Arazi Toplulaştırma Projeleri'nin inşaatı başlıyor!

DSİ 2. Bölge, Akhisar Gördes Sol Sahil ve Arazi Toplulaştırma Projeleri inşaatına başlamak için üzüm hasadının bitmesini bekliyor

Rauf Denktaş’a ait üniversite arazisi KKTC’de tartışma yarattı!

Başkent Lefkoşa’da Rum sınırı yakınında askeri arazi, Rauf Denktaş’la aynı adı taşıyan torunu Rauf Denktaş’ın şirketine Bakanlar Kurulu kararıyla 35 yıllığına kiralandı.

Tuzla’daki askeri arazi imara açıldı!

Tuzla'da yer alan Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası’nın yanındaki arazi imara açıldı. Mülkiyeti belediyeye ait araziye konut yapılacak.

askeri arazi projeleri Haberi

askeri arazi projeleri

Başkentteki askeri birliklerin taşınma işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi halka açılacak askeri arazilerde hayata geçirilecek projelerde. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bunun için hazır.


FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kent merkezlerindeki askeri birliklerin taşınmasına karar verildi. Bunun üzerine Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nda taşınma işlemi, ağustos ayının sonuna doğru başladı. Bu kapsamda bir süredir devam eden Etimesgut Eğitim Destek Tabur Komutanlığı ve Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki taşınma işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önceki gün yaptığı açıklamayla taşınan askeri birliklerden kalan arazilerin halkın kullanımına açılacağını yineledi. Açıklama üzerine konuyu değerlendiren Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, askeri araziler için hazırladıkları projeleri anlattı.


YOL PROJESİ HAYAT BULACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıllardan beri planladığı ve trafik sorununa çözüm olarak...