18 / 05 / 2024

ataköy inşaatları durdu

ataköy inşaatları durdu

İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme 02/05/2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'u Ataköy sahildeki inşaatlarla ilgili 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını onayladı.

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

İBB, Arnavutköy Belediyesi’ne yazı yollayarak imar planları iptal edilen Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatları durdurmasını ve yapı ruhsatlarını iptal etmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Mahkeme 'dur' demişti, TOKİ vites yükseltti: 'Kanal İstanbul' çevresindeki inşaatlar tam gaz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin geçeceği en verimli arazileri üzerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşaatları yükseliyor. 

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Kadıköy'de otel inşaatı durdu, kazıya devam!

Kadıköy’deki İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi üzerinde 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerindeki otel inşaatı durdu. Bölgede kazıya devam ediliyor.

Mamak'ta yüksek katlı konut inşaatları suları azalttı!

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinin iddiasına göre yüksek katlı konut inşaatları musluktan akan şebeke suyunu azalttı.

ataköy inşaatları durdu Haberi

ataköy inşaatları durdu

Ataköy sahildeki inşaatlarından yapımına izin veren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlan için Prof. Dr. Mesture Ayfer Kaynar tarafından İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme 02/05/2014 tarihinde yürütmeyi durdurma karan vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizm Bakanlığı karara bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz ederek, yürütmeyi durdurma kararının iptalini istedi. Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'u itirazı reddederek 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını onayladı. 


KAMU YARARINA UYGUN DEĞİL 


5. İdare Mahkemesi 3 kişilik bilirkişi heyeti planlann deprem riski göz önüne alınmadan hazırlandığından, kıyı kullanımının kamuya kapatıldığından ve 70 metre yüksekliğin sakıncalarından söz ederek planlanan 'planlama ilke ve teknikleri ile kamu yararına uygun olmadığı' sonucuna ulaşmıştı. 


Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verilmişti; "28.02.2012 onaylı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar...