14 / 05 / 2024

Atık Taşıma Sistemi

Atık Taşıma Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atık taşıyıcıları sıkı takibe aldı. Yeni geliştirilen sistemle atık taşıyanlar uydudan takip edilecek.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir karara imza attı. Artık öğrenciler toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bursa’da hayata geçirilecek bu uygulama, öğrenciler için oldukça avantajlıdır. İşte bu yeni uygulama hakkındaki ayrıntılar...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Mitiwaste Entegre Atık Yönetimi Ve Çevre Teknolojileri Anonim Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Tağı, Ahmet Selim Ertunç, Halil İbrahim Gündüz, Mehmet Yılmaz ve Yiğit Tecimen ortaklığında kuruldu.

Ankara'da 15 Temmuz etkinlikleri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak! 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?

Kızılay Meydanı'nda yapılacak etkinlikler güvenlik tedbirleri gereği yarın araç trafiğine kapatılacak. Peki, 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi? İşte ayrıntılar..

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Altın alacaklar dikkat! 7 Aralık'ta piyasaya sürülecekti, alanlar zengin olacak! İşte fiyatı

Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar 7 Aralık'ta piyasaya sürülmesi beklenen "Reşat 5'li" altınını bekliyor. Fiyatı da merak edilen reşat altını hakkındaki detaylar belli oldu. Buna göre altının ne kadar satılacağı bilgisi paylaşıldı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Altın almak isteyenler dikkat! 7 Aralık'ta piyasaya sürülecek, alanlar zengin olacak

Altın fiyatlarında yükselme devam ederken, çok önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Kuyumcular Odası tarafından yapılan açıklamada "Reşat 5'li" olarak nitelendirilen altının 7 Aralık'ta piyasaya sürüleceği belirtildi.

Kurban Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda otobüs, metro ve metrobüs bedava mı?

Bayramda toplu taşıma bedava mı olacak sorusu hafızaları meşgul ederken illerden de toplu taşımaya ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirecek binlerce kişinin sorusuna yanıt ise haberimizde. İşte, toplu taşımalarda son durum...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Atık Taşıma Sistemi Haberi

Atık Taşıma Sistemi

Atıkların oluşumundan bertaraf edilmesine kadar olan sürecin etkin bir şekilde izlenmesi ve yasal olmayan uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla atığın üretim miktarı -taşınması- geri kazanım/bertaraf aşamalarının kontrol altına alınmasını sağlayacak sistem Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçiriliyor.


İlk olarak, atık taşıma işlemi yapan firma ve araçların kayıt altına alınabilmesi amacıyla lisanslandırma işlemlerinde Mobil Atık Taşıma Sistemi kullanılmaya başlandı ve ülke geneli lisanslandırma işlemleri ortak bir alanda birleştirildi.


Sistem çalışmalarını düzenleyen “Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ” çalışmaları başladı. Tebliğ çalışmasında son aşamaya gelindi. Taslak tebliğ de ilgili tarafların görüşlerine de yer verildi.


Yeni sistem ile ülke genelinde farklı uygulamaların ve yasadışı taşımanın önüne geçilecek ve lisans almış olan atık taşıma firmaları kayıt altına alınmış olacak. Yüklü araçlar seyir hâlindeyken izlenebilecek.


Mobil Atık Taşıma Sistemi sadece...