15 / 05 / 2024

Av. Boray Köknel

Av. Boray Köknel

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. N. İlker Çolak ve Genel Sekreter Av. Boray Köknel, “Kentsel Dönüşüm Yasası” olarak bilinen 6306 sayılı kanun ile ilgili değerlendirmelerini paylaştılar...

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bungalov evlere yönelik faaliyet gösteren turizm acentesi Tatilox.com  Kurucu Ortağı Ahmet Çavğa, kış turizminde ve balayı çiftleri arasında bungalov evlere rağbetin her geçen yıl arttığını açıkladı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Vm Avşaroğlu İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Vm Avşaroğlu İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özlem Avşaroğlu tarafından kuruldu.

Denizde av sezonu başladı! Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit fiyatları belli oldu! Balık fiyatları ne kadar?

Denizde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit, mezgit, sardalye, palamut, kalkan ve karides fiyatları belli oldu. Peki balık fiyatları ne kadar? 2023 güncel balık fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2023 balık fiyat listesi.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Balık yemenin tam zamanı! Palamut fiyatları düştü!

İstanbul’da yeni balık avı sezonu güzel başladı, tezgahlar palamutla doldu. Palamut bolluğu etikete de yansıdı. Fiyatı 25 Türk Lirası’na kadar düşen palamut dar gelirlinin de balıkçıların da yüzünü güldürdü. 

Migros’tan herkes balık yesin diye kampanya! Palamut 19.90 TL’den satışta…

Kaliteli deniz ürünlerini bol çeşit ve her keseye uygun fiyatlarla sunan Migros, Eylül başında başlayan yeni av sezonunu balık ürünleri kampanyası ile kutluyor. Migros, 19 Eylül 2022 tarihine kadar geçerli olan kampanya ile taze balıklar uygun fiyatlarla Migros müşterilerine sunuluyor.  

Aziz Group Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aziz Group Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Arzu Köknel tarafından kuruldu.

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  100 bin TL sermaye bedeli ile Hivda Avınca tarafından kuruldu.

Binaların yıkım kaosu sona eriyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, bina yıkımlarını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Av. Boray Köknel Haberi

Av. Boray Köknel

Gürsel Öngören “Kentsel dönüşüm bir Türkiye Projesi. Toplumun her kesimi bu sürece destek veriyor. Deprem bölgelerindeki şehirlerde riskli alanlardaki uygulamalar başarı ile ilerliyor. Ancak büyük şehirlerde riskli yapılar açısından bir rant kavgası yaşanmaya başladı. Bu yüzden bazı ek düzenlemeler yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşümü rant kavgasından ve kentsel dönüşüm simsarlarından elbirliği ile kurtarmalıyız” dedi.


16 Mayıs 2012 tarihinde çıkan 6306 sayılı kanunun birinci yılını doldurduğunu paylaşan Öngören; “İlk bir yılda deprem kuşağındaki şehirlerde hızla ve toplumsal destekle uygulanmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü her gün bir etkinlik içinde. Bakanlar Kurulu, çalışması tamamlanan riskli alanları vakit geçirmeden ilan ediyor. Özellikle riskli alanlarda belediyelerin elini taşın altına koyması sonucu yeniden yapım anlaşmaları ve uygulamaları hızla ilerliyor....