02 / 05 / 2024

Av turizmi

Av turizmi

Yabancı avcılardan 2012 - 2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı...

Sağlık Turizmi Müdürlüğü yolda!

Eyüp Gümüş, 1 milyar yabancıya sağlık hizmeti vermek istediklerini, bu doğrultuda Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacağını ve de bazı hastanelerde sağlık turizmi klinikleri oluşturulacağını belirtti.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Hopa'da gündem kruvaziyer turizmi!

Hopa'da gündem kruvaziyer turizmi. Turistlerin, Hopa Limanı üzerinden Artvin'in tarihi ve turistik yerlerini gezmeleri ve böylece İl'de de yeni bir Turizm hareketliliğinin başlaması temelinde çalışmalara başlandı.

Sağlık turizmi Kalkınma Planı'nda!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşen SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım, Türkiye’nin ‘sağlık turizmi ülkesi’ olması yolunda çok önemli bir adım atıldığını dile getirdi...

Kenan Acıkök: Avrupa’nın da sağlık turizmi başkenti olacağız!

Tüm sağlık branşlarında düşük rakamlara üst düzey hizmet veren Türkiye’ye Avrupa’dan yoğun ilgi başladı. Devletin desteğini de arkasına alan Türkiye’nin önemli sağlık turizmi merkezleri TEMOS 5’e çıkarma yapacak

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon İpek yolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve de beraberindeki Recep Ergenç, Sevgi Ayçiçek ve Kemal Küçükyılmaz sağlık turizmi hakkında konuştu.

TÜRSAB 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 'Gençlik Turizmi 2015 Raporu'nu yayınladı. Rapora göre 2013 yılında Türkiye'ye gelen 33.8 milyon kişilik yabancı ziyaretçilerin yüzde 25'ini gençler oluşturuyor.

Batman'da sağlık turizmi konuşuldu!

İlk konferansta Batman'da turizmin önündeki engeller ve sorunlar, ikinci gününde tespit edilen sorunlara çözüm önerileri masaya yatırılmıştı. İkinci arama konferansı ise Batman Belediyesi Meclis toplantı salonunda sağlık turizmi masaya yatırılarak gerçekl

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip!

Türkiye kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip. TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye'nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Erol Yarar: 12 yılda 48 milyar Euro yatırımla Türkiye kış turizmi merkezi olur!

Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni Başkanı Erol Yarar, dağ ve karın yoğun olduğu iller için kış turizmi önerdi. Yarar “12 yılda 48 milyar Euro’luk yatırımla Türkiye kış turizminin merkezi olur. Para da 7 yılda geri döner” dedi.

Sağlık turizmi atağına iş dünyasından destek!

Sağlık turizmi atağına iş dünyasından destek geldi. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı, termal turizmde 2018'e kadar 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefinin yer aldığı eylem planına iş dünyasından destek geldi.

Sağlık turizmi 5 yılda patlayacak!

Termal ve medikal turizm sektörünün, 5 yılda turist sayısını yüzde 178, bu yolla elde edilen geliri de yüzde 240 artırması hedefleniyor. "Sağlık turizmi" eylem planı, iddialı hedeflerle dolu.

Alanya kruvaziyer turizmi 13 yılın en kötü sezonunu yaşıyor!

Alanya ruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Liman bu yıl transit gemi ve yolcu sayısı bakımından 13 yılın en kötü sezonu olarak kaydedildi.

Av turizmi Haberi

Av turizmi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen av turizmi kapsamında düzenlenen av organizasyonlarında her yıl Türkiye'yi 40 farklı ülkeden bin civarında yabancı avcı ziyaret ediyor. Yabancı avcılardan 2012-2013 av döneminde yaklaşık 2,5 milyon lira gelir elde edilirken, bunun 825 bin lirası belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye’ye gelen yabancı avcılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen avlaklar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından işletilen örnek ve özel avlaklarda avlanabiliyor.


Bu kişilerin ülkemizde av yapabilmesi için seyahat acenteleri aracılığıyla ya da bu acentelere bağlı kalmaksızın özel izin belgesi almaları gerekiyor. Belgelerini alan avcılar, av turizmi kapsamında avına izin verilen hayvanları Av Yılı Av Turizmi Esas ve...