28 / 04 / 2024

avm cadde alışverişi kültürü

avm cadde alışverişi kültürü

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, gıda dışı perakendenin 10 yılda 2.5 kattan fazla büyüyerek 2013’te 75 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak, “Olmayan cadde alışverişi kültürünü AVM’ler kazandırdı" dedi...

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Palladium Alışveriş Sokağı Mağazaları Satışta! Yüzde 10 taksitli peşinat, 36 Ay 1,59 vade farkı!

Tahincioğlu Gayrimenkul ile Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağazaları satışa çıktı. İşte detaylar...

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

İş Bankası'ndan son dakika müjdesi! Banka market alışverişi yapacaklara para verecek!

İş Bankası'nın son dakika müjdesiyle, müşterilere harika bir fırsat sunuluyor... Artık banka market alışverişi yapan müşterilere nakit geri ödeme yapacak... İşte ayrıntılar...

İş Bankası'ndan yakıt alışverişlerine dev kampanya!

İş Bankası'nın MaxiPuan kazandıran yakıt alışverişi kampanyası, 15 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Kampanya kapsamında, İş Bankası kartlarıyla Maximum anlaşmalı Petrol Ofisi istasyonlarında yapılan yakıt alışverişlerine özel fırsatlar sunulmaktadır.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

İş Bankası kartı olanlar dikkat! Market alışverişi yapmadan önce buraya bakın!

1-30 Haziran 2023 tarihleri arasında Maximum Kart'ınızla yapacağınız alışverişlerde MaxiPuan fırsatları sizleri bekliyor! İşte ayrıntılar...

Maximum Kart Sahipleri için Mayıs Ayında Akaryakıt Alışverişi Kazandırıyor!

Maximum Kart sahipleri, 2-31 Mayıs tarihleri arasında anlaşmalı akaryakıt istasyonlarından yapacakları 750 TL ve üzeri ilk akaryakıt veya otogaz alışverişlerinde 75 TL MaxiPuan kazanıyorlar.

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

İş Bankalı olanlar yaşadı! Alışverişleri bedavaya gelecek kampanya ayağınıza geldi!

İş Bankalı olanların alışverişi bedavaya geliyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber bankalardan kampanyalar geliyor. Bu bankalara İş Bankası da eklendi. İşte detaylar!

İş Bankası'ndan efsane Ramazan kampanyası! Ramazan alışverişi yapanlara 600 TL hediye! 

İş Bankası tarafından Ramazan alışverişi yapanlara 600 TL'lik indirim uygulanacağı duyuruldu. Peki kampanyanın detayları neler? 

Ziraat Bankası bombayı patlattı! Alışveriş yapanları sevince boğacak destek! Haberi duyanlar alışveriş yapmaya koşuyor!

Ziraat Bankası’ndan giyim ve ayakkabı alışverişi yapacaklara toplamda 150 lira Bankkart Lira desteği verilecek. Ocak ayı sonuna kadar devam edecek kampanyasının detayları netleşti.

avm cadde alışverişi kültürü Haberi

avm cadde alışverişi kültürü

Alışveriş merkezleri (AVM) ile ilgili tartışmanın bir muhatabı da markalar yani kiracılar. Markalar kimi zaman yüksek kiralardan kimi zaman keyfi uygulamalardan şikayet etti. Ancak, bu kadar büyümelerinde ve yurtdışına açılmalarında AVM’lerin payını kabul ediyorlar. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, markalar adına sorularımızı yanıtladı.


AVM yatırımlarının fazlalığına siz ne diyorsunuz?


-  Türkiye’nin son dönemlerde çok arttı ama bu talepten doğdu. Olmayan cadde alışverişi kültürünü AVM’ler kazandırdı. Gereğinden fazla yapıldığı olmuştur. Tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olmayınca ilgi görmüyor. 


Şehirlerde insanlara buluşma yeri yapmamak, onları AVM’lere mahkum etmek de yanlış değil mi?


-  Sadece AVM’lere değil, kötü her türlü yapıya tepki var. İnsanlar daha yeşil, dahi iyi dokularda yapılar istiyor tüm dünyada. Bu da doğaldır. Markalar olarak bizim arzumuz da İstanbul’la bütünleşmektir. 


Batan AVM’ler...