30 / 04 / 2024

AVM cirodan pay

AVM cirodan pay

Alışveriş merkezlerinde kiralarını ödemekte zorlanan markalar, dükkan sahiplerine cirolarından pay vermeye başladı. Perakendeciler AVM’lerin cirolarından yüzde 5 ila 7 pay alma alıyor.

V Mall İstanbul AVM'de pay satışı başlıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Başakşehir'de hayata geçirdiği yeni projesi V Mall İstanbul AVM'yi 2024 yılında tamamlayarak açmayı planlayan İsra Holding, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiriyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

İhsan Ateş: AVM'lerde cirodan kira beklentisi var!

DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, kiralama tarafında bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, "Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) önümüzdeki dönemde cirodan kira beklentisi var'' dedi.

Lüks pazarda caddelerin yerini AVM'ler alıyor!

Türkiye'de 7 milyar TL'ye ulaşan lüks pazarında caddelerin yerini AVM'ler alıyor. Bu tercihlerde ise yabancı müşterilerin payı büyük.

AVM'lerde kira yerine cirodan pay dönemi!

Alışveriş merkezlerinde kiralarını ödemekte zorlanan markalar, dükkan sahiplerine cirolarından pay vermeye başladı. Perakendeciler AVM’lerin cirolarından yüzde 5 ila 7 pay alma alıyor.

AVM'ler esnafı bitiriyor!

Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı 32,7'ye geriledi. TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor" dedi...

Boyner, BYN Gayrimenkul'ü Gençoğlu AVM'ye sattı!

Boyner, Starcity AVM'de yüzde 40 paya sahip olan bağlı ortaklığı BYN Gayrimenkul Geliştirme'yi Gençoğlu AVM'ye sattığını duyurdu.Yüzde 40'lık payının değeri için 26 milyon euro üzerinden anlaşmaya varıldığını belirtti.

AVM'lerin ciroları yeme-içme bölümleriyle yükseliyor!

AVM'lerin yeni rekabet alanı yeme-içme bölümleri oldu. Yeme-içme alanları eskiden yüzde 7-8 Tik yer kaplarken, bu oran son dönemde yüzde 20'lere kadar çıktı. Hatta bazı konsept projelerde yeme-içme alanlarının payı yüzde 30'ları buluyor.

TURYAP 30'uncu yaşını kutluyor!

16 Ekim 1985 yılında kurulan TURYAP, geride bıraktığı 30 yılda birçok ilklere imza attı. Türkiye’nin ilk markalı emlakçılık franchise sistemini kurdu ve temsilcilerinden bugüne kadar cirodan pay almayarak sektöre büyük katma değer sağladı.

Yabancının AVM'deki payı yüzde 25'e inecek!

AVM'lerde 10 milyon metrekareyi aşan toplam kiralanabilir alanda yüzde 31 olan yabancı yatırımcı payının gelecek yıl yüzde 25'e kadar ineceği hesaplanıyor.

AVM'leri ziyaret eden turistlerin cirodaki payı yüzde 20!

Alışveriş merkezlerinde turistlerin cirodaki payı yüzde 12 ile yüzde 20 arasında değişirken seyahat acentalarının turist başına aldıkları hanut da 1.5 dolardan 4.5 dolara yükseldi

Adese AVM kâr payı dağıtmayacak!

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş., 2014 Yılı Kar Dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu Kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Karara göre şirket kâr payı dağıtmayacak...

AVM'lerin yılbaşı rekabeti sürüyor!

AVM'lerin yılbaşı rekabeti sürüyor. Yılbaşı alışveriş pastasından daha fazla pay almak için rekabet eden alışveriş merkezleri ( AVM ) birbirinden cazip hediyelerle müşteri çekmeye çalışıyor.

AVM cirodan pay Haberi

AVM cirodan pay

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, son dönemde kiracılarla AVM yatırımcılarının bir araya gelerek toplantılar yaptıklarını söyledi.  Belgü, AVM’lerin perakendecilere yardımcı olduğunu belirtti.

Dünya Gazetesi'nden İrem Çetingöz'ün haberine göre Belgü, dövizin çok yükseldiği ve işlerin iyi gitmediği bu süreçte AVM’lerin perakendecilerden kira yerine cirodan pay aldığını açıkladı.

Belgü, “Biz gelinen noktada alınan kiranın ciro ile oranını takip ediyoruz. Ciro içinde kiranın payı perakendecinin yaşayabilmesine imkan sağlamayacak bir seviyeye çıkarsa, farklı modellerde perakendeciye destek oluyoruz. Bazı AVM’ler bu uygulamaya geçti. Tamamen ticari bir karar. İyi iş yapan ve iyi yerde olan AVM’ler sabit kiralarını almaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Perakendecilerin sıkıntı yaşadığı durumda AVM’lerin cirodan yüzde 5 ila 7 pay alma uygulamasını başlattıklarını açıklayan Belgü, ziyaretçi sayılarında ve cirolarında...