14 / 05 / 2024

AVM ciroları son durum

AVM ciroları son durum

Türkiye'de alışveriş merkezlerinde (AVM) kiralanabilir alan 10 yılda 4 kat büyüdü."Türkiye AVM Potansiyel Analizi 2015-2017" başlıklı araştırmaya göre, 2015 sonunda 411'e yükselmesi öngörülen AVM sayısının 2017'de 454'e ulaşması bekleniyor.

AVM ciroları Kasım'da yüzde 17 arttı!

AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Kasım 2014 sonuçları açıklandı. Buna göre, ciro endeksi Kasım 2014 döneminde, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 17,1 artarak 171 puana çıktı.

AVM'ler 2015'te 90 milyar TL’lik ciroya ulaşacak!

AA muhabirine 2014 yılını değerlendiren ve 2015 yılı için öngörülerini açıklayan Belgü, 2013 yılında metrekare başına düşen cironun 570 TL olduğunu, ekim 2014 itibariyle gerçekleşen metrekare başı cironun 601 TL'ye ulaştığını açıkladı.

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

Fiyatını duyan internete koştu! PTT AVM'den Samsung A7 tabletlere yılın son kampanyası... 28 Aralık fiyat listesi

2023'e girmeden tabletini yenilemek isteyen kullanıcılar için PTT AVM'den yılın son kampanyası. 31 Aralık'a kadar sürecek kampanyayı kaçırmayın.  Samsung Galaxy Tab A7 Tablet fiyatı ne kadar?

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'lerin kira gelirlerinde son durum ne?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.

AVM ciroları 1 yılda yüzde 23 eridi!

Alışveriş merkezlerinin ciroları Şubat'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,6 azaldı. Ziyaretçi sayılarına da işaret eden ziyaret endeksi yıllık bazda yüzde 62 gerilemesine rağmen aylık bazda yaşanan yüzde 9,4'lük artış toparlanmaya işaret etti.

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

AVM cirolarında eylül ayı umudu!

AVM’lerin eylül ayı itibarıyla eski kalabalık günlerine döneceğini söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, önemli açıklamalarda bulundu...

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Salgın nedeniyle kapanan ve 1 Haziran tarihinde yeniden kapılarını açan AVM’lerde aradan geçen iki haftada istenen ziyaretçi sayısına henüz gelinemedi. Ancak Birleşmiş Markalar Derneği bu kapsamda bir dizi önlem alıyor.

AVM’ler eğlence alanlarına yatırım yapıyor!

Yılın ilk çeyreğinde AVM ciroları yüzde 8,5 artış kaydetti. Aynı dönemde ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 geriledi. AVM’ler müşterisini yeniden çekmek için eğlence alanlarına yatırım yapıyor.

AVM ciroları son durum Haberi

AVM ciroları son durum

Türkiye'de alışveriş merkezlerinde (AVM) kiralanabilir alan 10 yılda 4 kat büyüdü ve Mayıs 2015 itibarıyla toplam AVM sayısı 349'a yükseldi, Eva Gayrimenkul Değerleme ve Akademetre'nin hazırladığı "Türkiye AVM Potansiyel Analizi 2015-2017" başlıklı araştırmaya göre, 2015 sonunda 411'e yükselmesi öngörülen AVM sayısının 2017'de 454'e ulaşması bekleniyor. Mayıs 2015'te toplam kiralanabilir alanın 10 milyon 100 bin metrekareyi aştığı ifade edilen araştırmada, kiralanabilir alan bakımından İstanbul'un yüzde 42, Ankara'nın yüzde 12, İzmir'in yüzde 6 payla başı çektiği kaydedildi. 


Mayıs itibarıyla İstanbul'da 139 AVM bulunduğu ve bu sayının 2016'da 152'ye, 2017'de 154'e yükseleceği belirtilen araştırmada, 2017 yılma gelindiğinde dahi 20 kentte hiç AVM olmayacağı bilgisine yer verildi. AVM'lerin metrekare dağılımına bakıldığında, Türkiye'de 5 bin-10 bin metrekare arası büyüklükte 72,10 bin-20 bin metrekare arası büyüklükte...