15 / 05 / 2024

AVM kuruluş izni bakkaldan mı alınacak

AVM kuruluş izni bakkaldan mı alınacak

Yeni AVM Yasa teklifi ile gündeme gelen Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nedir? Yeni AVM kuruluş izni Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu'ndan mı alınacak? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu kimlerden oluşur?

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel: Ben AVM'ye, hele ki gezmeye asla gitmem!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında kapatılan ve 'yeni normalleşme' adımları kapsamında açılan AVM'lerle ilgili olarak bazı uyarılar yaptı.

TMMOB: İstanbul'daki deprem toplanma alanlarında AVM’ler var!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul'da meydana gelen depremler sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kurul "İstanbul’da acil durum yolları yetersiz, deprem toplanma alanları üzerinde AVM var" dedi...

Türkiye'de AVM sayısı 469'a çıkacak!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2021'de Türkiye'de toplam 469 AVM'nin faliyet göstereceğini açıkladı.

10 soruda AVM sektörünün durumu!

AVM sektörünün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun anlattı. İşte 10 soruda AVM sektörünün durumu...

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Ahmet Ahlatcı: Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk!

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahlatcı,” Biz temmuz ayından itibaren AVM kiralarında Euro kurunu 4,90 TL'ye sabitledik. Ağustos ayında Euro kuru 8,10 TL'ye çıktı. Biz yine kira bedellerini 4,90'dan almaya devam ettik. Bu sayede Türkiye'nin en ucuz kira bedeline sahip AVM'si olduk.” dedi…

Murat Özyeğin AVM yönetim şirketi Fiba CPM’i duyurdu!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, AVM kiralama ve yönetim şirketi Fiba Commercial Properties Management’ı kurduklarını açıkladı.

İspanya’da oturum izni almak artık kolay!

Çeşitli ülkelerde uluslararası gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Hardal Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Şekip Hardal, sadece 10 bin Euro’ya İspanya’da oturma izni aldıklarını söyledi.

Nata Holding AVM yatırımında gaza bastı!

Son dönemde perakende sektöründe yaşanan sıkıntılı sürece rağmen Nata Holding yeni yatırımlara imza atıyor. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tanık yeni bir AVM alımı için yine yabancı bir fonla masada olduklarını belirtti...

AVM yönetimlerinin uzlaşma kültürüne sahip olması gerekiyor!

Elle Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fehim Akar, sektörde kredi borcu olmayan nadir şirketlerden biri olduklarını söylüyor. Sektör olarak AVM kiraları ve üreticilerle olan vade sorunları konularında çözüm aradıklarını belirtiyor.

AVM yatırımcılarından ekonomiye destek!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda AVM’ler TL ile kirayı görüşmek için bir araya geldi.

AVM kuruluş izni bakkaldan mı alınacak Haberi

AVM kuruluş izni bakkaldan mı alınacak

AVM Yasası 2014 tasarısı ile AVM kuruluş izni Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu'dan alınacak... Peki Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nedir? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nasıl çalışacak? Kurulda kimler olacak? Bu soruların cevapları, Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi'inin ikinci bölümünde yer alan Kuruluş ve Diğer Esaslar başlığı altında veriliyor. İşte o maddeler;


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


AVM Yasası'nın amaç ve kapsamı nedir? Öğrenmek için tıklayın!


AVM Yasası'na göre AVM kuruluş izni nasıl alınacak? Öğrenmek için tıklayın!


İkinci Bölüm: 

Kuruluş ve Diğer Esaslar


Kuruluş


"Madde 3.- (1) Büyük Mağazaların kuruluşu, "Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu"nun olumlu raporuna bağlıdır. Kuruluş izninin alınması diğer kanunların zorunlu kıldığı izin ve ruhsatların alınması...