27 / 09 / 2024

AVM lere üvey evlat isyanı

AVM lere üvey evlat isyanı

AVM'lerde mağaza açarak büyümek isteyen genç Türk markaları, Alışveriş Merkezi yönetimlerinden şikâyetçi oldu. Markalar, yabancı markalara daha düşük fiyattan mağaza kiralandığını iddia ederek serzenişte bulundu.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM'lere yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

Şimdi açık AVM'ler ve outlet'ler moda!

AVM'lerde bazı perakendeciler kapalı alanlı AVM'lerden çıkıp, açık AVM'lere ve outlet'lere yöneldi. Aynı zamanda ciro üzerinden kiralama yöntemi uygulayan alışveriş merkezlerine talep daha da arttı.

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

AVM'lerde davalık konu!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Kovid-19'un AVM'lere etkisine ilişkin açıklamalar yaptı.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

Kemal Baştürk: AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir!

AVM'lerinin açılması kararından bu yana doluluk oranlarıyla ilgili konuşan İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, "AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir" dedi.

Kocaeli'deki hayalet AVM'lere alıcı çıkmadı!

Geçtiğimiz dönemde satışa çıkarılan, Kocaeli'de bir dönemin en popüler AVM'lerinden olan Real ile Carrefour'a müşteri çıkmadı. 

AVM lere üvey evlat isyanı Haberi

AVM lere üvey evlat isyanı

Mağaza sayısını artırarak büyümek isteyen bazı Türk markaları, AVM'lerin her firmaya eşit davranmadığından şikâyetçi. AVM yönetimlerinin özellikle yabancı markalardan daha düşük kira aldığını iddia eden yerli şirketler, kendilerinden ise 2 kat fazla kira talep edildiğini belirtiyor. 


İç giyim firması Suwen'in sahibi Özcan Sümer, günde 1 milyon adetlik üretim yaptığını ve ihracatta önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, "İç piyasada Suwen markamla zincir haline gelmek istiyorum. Ancak yapamıyorum. AVM'ler yabancıya 50 dolara verdiği dükkân için benden 150 dolar istiyor" dedi. Çözümü yabancı bir markayı satın almakta gördüğünü ifade eden Sumer, "Ancak her Türk markasının böyle bir finansman gücü olmayabilir. AVM'lerin büyük ilgi gösterdiği birçok yabancı marka, onlara borç takıp gidiyor. Biz de üvey evlat muamelesi görüyoruz" diye konuştu. 


KRİTERLERİ FARKLI 


Yine bir Türk markası...