06 / 07 / 2024

avm ruhsatı büyükşehir belediyesinden mi alınacak

avm ruhsatı büyükşehir belediyesinden mi alınacak

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi AVM'leri kapatıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle AVM'leri geçici olarak kapatıyor...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasını onaylamıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM rededildi. Türel, “Dünde karar yeter sayısı olmadığı için bununla ilgili bir karar oluşmamıştı." dedi.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasına karşı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM reddedildi.

Anayasa Mahkemesi: AVM'lere büyükşehir yetkisi Anayasa'ya aykırı değil!

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iskan ruhsatı tartışması!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da kaçak ve usule uygun olarak yapılmayan ve ruhsat bekleyen 465’e yakın bina var. Bunların 450’nin üzerinde yani tamamına yakını benden önceki döneme ait" dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden 5 dakikada inşaat ruhsatı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara inşaat ruhsatı ve iskan belgesini web tabanlı sistem aracılığıyla sunan Mekansal Adres Kayıt Sistemi’ni ilk ve tek kullanan büyükşehir belediyesi oldu

avm ruhsatı büyükşehir belediyesinden mi alınacak Haberi

avm ruhsatı büyükşehir belediyesinden mi alınacak

Yeni yönetmelik taslağı, halihazırda işletme ruhsatı almayan AVM’lerin bu ruhsatı büyükşehir belediyesinden alması yönünde düzenleme öngördü. İşletme ruhsatını mağazaların aldığını hatırlatan sektör temsilcileri, itiraza hazırlanıyor.


Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi. Halihazırda AVM’ler işletme ruhsatıyla çalışmadığından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yapılacak görüşmede taslağın bu kısmının mevcut iş yapma şekline göre düzenlenmesi talep edilecek. Bakanlığın sektörün görüşüne açtığı AVM’ler Hakkında Yönetmelik Taslağı, başta Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) olmak üzere Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) üyeleri tarafından masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre, taslakla ilgili en büyük eleştiri ruhsatla ilgili kısma geldi. Taslak, AVM’ler ve mağazaların aldığı ruhsatları yerel belediyelerden büyükşehir belediyelerine bağlarken, işletme...