03 / 05 / 2024

avm sektörü 2018

avm sektörü 2018

2019'da sayısı 465'e ulaşması beklenen AVM'lerin başarısında yönetimin büyük önemi bulunuyor. İşte AVM yatırımlarını başarılı kılan 7 temel anahtar..

Mağaza yatırımları yurt dışında devam edecek!

2018 yılında yüzde 9 büyüme yakalamayı hedefleyen perakende sektörünün gündeminde dijitalleşme ve yurtdışı yatırımları olacak..

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 2021 karnesi!

Türkiye’nin inşaat ve gayrimenkul sektörü, 2018 yılından beri kur şoklarına ve son dönemde küresel yüksek enflasyonun ağır maliyet baskısına karşın, ülkemizin ihtiyacı olan bütün gayrimenkul türlerinde üretimi sürdürüyor. Sektörün önde gelen isimleri emlak piyasasını değerlendirdi.

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 

Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO), Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Eriç, tam kapanma sonrasında AVM sektöründe toparlanma olsa da gelirlerde azalma olacağını dile getirdi. 

AVM yatırımı yaparken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'İkinci şans arayan AVM'lerin değişimi' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

AVM'lerde yeni trend rüzgarları esiyor!

Kovid-19 pandemisi ile beraber alışveriş merkezi (AVM) sektöründe hem yatırımcı hem de perakendeci tarafında zorlu bir sürece girildi. Rekabetin arttığı dünyada mağazaları daha çekici kılabilmek için AVM'lerde yeni trendler hayata geçiriliyor.

avm sektörü 2018 Haberi

avm sektörü 2018

Bugün Türkiye'de 420'ye yakın alışveriş merkezi (AVM) var. Bu sayının 2019'da 465'e ulaşması bekleniyor. Artan AVM'ler rekabeti de beraberinde getiriyor. Gayrimenkul geliştirme, kiralama, yönetim ve danışmanlık alanında profesyonel kuruluşlardan destek almak, projenin başarısında büyük rol oynuyor. Ekonomist Dergisi bu şirketleri ve verdikleri hizmetleri derledi.

Türkiye AVM'lerle 90'lı yıllarda tanıştı. Gerek yerli oyuncuların bu alanda girişimleri gerekse yabancıların yatırımlarıyla AVM sayısı hızla arttı. 1995 yılında 12 olan AVM sayısı, 2016 yılında 387'ye yükseldi. 2017 Eylül ayında 415 olan AVM sayısının, 2018'de 463'e, 2019'da 465'e yükselmesi bekleniyor.

KPMG, Perakende Sektörel Bakış 2018 raporuna göre bugün Türkiye genelinde AVM yatırımlarının yerli ve yabancı sermaye dağılımını incelediğimizde, yerli yatırımcılar alan bazında yaklaşık yüzde 73 payla ön sırada yer alıyor. Toplam 11,8 milyon metrekare kiralanabilir alanın...