03 / 05 / 2024

avm yasası değişikliği

avm yasası değişikliği

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da esnaflarla bayramlaştı. Arınç, " AVM'lerle ilgili düzenleme gecikti. Yılbaşına kadar tamamlanacak. Ülkenin omurgası esnafımızı boğdurmayız " şeklinde konuştu...

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor!

Türkiye'nin ilk hipermarketine kapılarını açarak perakende sektöründe çığır açan Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor. Açıldığı ilk yıllarda kapısında sıra beklenen alışveriş merkezinde şu sıralar hummalı bir çalışma sürüyor.

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Yerel yönetim yasası değişiyor!

AKP'nin hazırladığı yerel yönetim yasa taslağı yönetimden imara ulaşımdan mimariye kadar bir çok değişikliği öngörüyor.

Kocaeli Real AVM'nin arsasında imar değişikliği mi yapılacak?

Not Gayrimenkul'ün satın aldığı Real AVM arsasında imar değişikliği yapılmak isteniyor. Eğer arsada imar değişikliğine gidilirse değeri 2.5 kat aratacak. 

İmar yasasında kapsamlı değişiklik yolda!

imar yasasında kapsamlı bir değişikliğe hazırlanan AK Parti hükümeyi 81 ile özel kalkınma planı, kentsel dönüşüme ilişkin 200 milyarlık dönüşüm ajandası hazırladı....

Kentsel dönüşüm yasası değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm yasasını sil baştan yeniliyor. Yapılacak değişiklerle dönüşüm daha da kolaylaşacak.

AVM tasarımlarında en önemli unsur, değişimi öngörebilmek!

Mimar Görkem Volkan, yeni nesil AVM’lerde değişen alışkanlık ve ihtiyaçlara kolayca uyum sağlayabilen, doğaya ve doğallığa öncelik veren, kullanıcılarına sokak dokusu ve deneyimleri yaşatan, dış/iç ayrımını aşarak akışkan hacimler sunan iç mekanlar tasarlıyor.

Malatya Mehmet Kavuk Camii imar planı değişikliği ertelendi!

Meclis gündemindeki Büyükşehir Belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki miting alanında Kavuk Ailesi’nin yaptıracağı Mehmet Kavuk Camii ile ilgili istenen imar plan değişikliği bir kez daha aynı nedenle ‘talebin, detaylı çalışma gerektirmesi’ nedeniyle ertelendi.

Adana Carrefoursa ve Forum AVM arsalarına imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ bugün kamuoyunda tartışmalara neden olan Carrefoursa ve Forum AVM ile ilgili imar değişiklikleri oylandı. Kararın CHP'lilerin olmadığı günde alınması tartışma yarattı

SDÜ'de yapılacak AVM için imar planı değişikliği!

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içinde 2 AVM inşasına izin veren imar planı değişti. Prof. Dr.Hasan İbicioğlu imar planı değişikliği hakkında açıklamada bulundu.

Konak Pier'in imar değişikliği İzmirlileri isyan ettirdi!

İzmir'in tarih kokan yapılarından Konak Pier önce AVM oldu. Eyfel Kulesi'nin mimarı tarafından dizayn edilen alan şimdi de üzerindeki binalara iki-üç kat çıkılmasıyla bütün özgünlüğünü yitirdi. İmar değişikliğine İzmir halkı isyan etti...

Yasa, AVM’lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, kamuoyunun AVM Yasası olarak bildiği ‘Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’ hakkında, olumlu değerledirmelerde bulundu.

avm yasası değişikliği Haberi

avm yasası değişikliği

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Ülkenin omurgasını teşkil eden,esnafın, ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu: "Esnaf ve sanatkarın gönlünü yapıp, onları beklenti içinde bırakmamalıyız. Esnaf ve sanatkar ayaktaysa bir ülke ayaktadır. AVM yasasında geciktik. Madem AB'ye giriyoruz, normlara uyalım dedik. Sokak içlerine kadar süpermarket olur mu? 'Bakkal amca nasıl devam edecek?' dedik. 'Sen meclis başkanısın bunları söyledin ama yapmadılar' denildi" Esnafımızı boğdurmayız "En kötüsü Başbakan Yardımcısıyım ve 5 senedir söylüyorum yapmıyorlar" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Şimdi zamanı geldi. Biz böyle konuştuğumuz zaman Maliye Bakanı para sever. 'Ben kolay para alıyorum, marketler benim için kayıtlı bir iş, kaçak yok' diyor. Gene olsun. Bir taslak hazırladık ama muvaffak...