05 / 05 / 2024

AVM Yasası onaylandımı

AVM Yasası onaylandımı

AVM Yasası onaylandı mı? AVM Yasa taslağında neler var? AVM'lerde neler değişecek? AVM Kanunu ile neler değişecek? AVM'ler Pazar günü açık olacak mı? AVM yasası ne oldu? AVM Yasası oylamasında sonuç ne?

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

Emeklilik başvurusu yapanlar hemen bakın! Emeklilik başvurunuz onaylandı mı? Evrak tabi için bunları yapın! 

Emeklilik şartlarını yerine getirerek başvuruda bulunan vatandaşlar emekliliğim onaylandı mı?’ ‘DYS evrak takibi nasıl yapılır?’ gibi sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki emeklilik başvurunuzun onaylandığını nasıl öğrenebilirsiniz? 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?

TOKİ başvuru durumu vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. “TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EYT mağdurları için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra gözler EYT’liler için üzerinde çalışılan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar haberimizde…

Emeklilerde Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? EYT yasası kimleri kapsayacak? İşte EYT’de son gelişmeler…

Primlerini ödemelerine rağmen emekli olabilmek için yaşını doldurmayı bekleyen yurttaşlar EYT'yle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, EYT yasası bu sene çıkacak mı, EYT’nin şartları neler olacak? İşte EYT ile ilgili merak edilenler haberimizde…

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

AVM yatırımı yaparken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, 'İkinci şans arayan AVM'lerin değişimi' başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

AVM Yasası onaylandımı Haberi

AVM Yasası onaylandımı
AVM Yasası, TBMM Komisyonu'ndaki görüşmenin ardından kabul edildi. Peki AVM Yasası ile neler değişecek? AVM Yasa taslağı içerisinde neler vardı? AVM yasası ile AVM otopark kullanımı nasıl olacak? AVM mescit açmak zorunda mı? 


AVM Yasa taslağını konularına göre incelemek için aşağıdaki başlıklara tıklayın;



AVM Yasası'nın amacı ne? Kapsamında neler var?


AVM Yasası'nda hangi milletvekillerinin imzası var?


AVM Kanunu'nun gerekçesi ne?



AVM Yasası'nın madde gerekçeleri neler?


AVM Yasası'nda yasaklar, ceza hükümleri ve denetimler neler?


AVM Yasası ile ödemeler nasıl olacak?


AVM Yasası'nda otopark ve mescit mecburiyeti!


AVM Yasası ile Şubeler ve Satış Zincirleri!


AVM Yasası ve Büyük Mağazalar Sicili!


AVM kuruluş izni nasıl alınacak?


AVM'ler Pazar günü açık mı?


AVM Yasa tasarısı tam metni için tıklayın!


Emre Kulcanay /...