04 / 05 / 2024

avmlere karşı küçük esnaflar korunmalımı

avmlere karşı küçük esnaflar korunmalımı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Palandöken ayrıca yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi...

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Borsada kalmak mı zor, çıkmak mı zor? Acemi yatırımcıların kafası karışık!

İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle borsada satış eğilimi arttı. Şimdi yatırımcı için kritik bir karar verme noktasında…

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

ŞOK’ta, Ariel aqua pudrada yüzde 27, Baby Turco ikili fırsat paketince yüzde 16 ve karışık turşuda yüzde 17 indirim!

​​​​​​​ŞOK’tan indirim konusunda ekim müjdesi geldi. Buna göre, Ariel aqua pudrada yüzde 27, Baby Turco ikili fırsat paketince yüzde 16 ve karışık turşuda yüzde 17 indirim fırsatı başladı. İşte 1 Ekim 2023 Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

Piyasaların gözü bu hafta açıklanacak olan yeni verilerde olacak

Küresel piyasalar, geçen hafta dünya genelinde artan resesyon endişeleriyle karışık bir seyir izledi. Gelecek hafta ise gözler açıklanacak yoğun makroekonomik verilere çevrildi.

Emtia piyasasında sert dalgalanmalar!

Emtia piyasası, sert dalgalanmaların meydana geldiği bir haftayı geride bıraktı. Merkez bankalarının açıkladığı faiz kararları ile belli olan makro ekonomik verilerinden sonra emtia piyasasında karışık bir seyir izlendi. İşte detaylar...

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

avmlere karşı küçük esnaflar korunmalımı Haberi

avmlere karşı küçük esnaflar korunmalımı


30 Mart Yerel seçimlerini değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Palandöken ayrıca yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi. 


Seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Palandöken, yeni göreve seçilen belediye başkanlarının hemen işe ve hizmete başlayarak bölgelerinde vatandaşlara hizmet etmeleri gerektiğini söyledi. Yerel seçimlerin sonuçlanması ile ilgili açıklama yapan Palandöken, “Kavganın galibi olmaz. Siyaset meclis içerisinde yapılmalı ve zaman kaybedilmeden Avrupa Birliği sürecine odaklanılmalıdır. Esnaf ve sanatkârlar olarak yerel yönetimlerden beklentimiz ise perakende sektörünü düzenleyen yasanın öngördüğü yaklaşım doğrultusunda yeni AVM’lere izin ve geçit verilmeden esnaf çarşılarına ağırlık verilmelidir.” dedi. 


Seçimlerin sonuçlandığını ve yaşananların geride bırakılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Seçimler...