20 / 05 / 2024

Avrupa avm

Avrupa avm

Avrupa’da bir devir sona eriyor. AVM’ler ve alışveriş caddelerindeki lüks mağazalar iflaslarını açıklıyor. Bunların Türkiye mağazaları da olumsuz etkilenebilir. İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları..

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!

Türkiye'nin en eski AVM'lerinden biri olan Mecidiyeköy'deki Profilo AVM satıldı. AVM'yi Artaş Grubu'nun satın aldığı gündeme gelirken, yerine konut yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Avrupa’da markalar AVM'leri terk ediyor!

Avrupa’da bir devir sona eriyor. AVM’ler ve alışveriş caddelerindeki lüks mağazalar iflaslarını açıklıyor. Bunların Türkiye mağazaları da olumsuz etkilenebilir. İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları..

KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes KSS'de 2 gayrimenkul satılıyor!

Avrupa'nın en büyük karma AVM'si KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 1 akaryakıt alanı ve 1 köşe dükkan açık artırma usulüyle 1 milyon 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Hüseyin Altaş: AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde kira alınmaması Avrupa’da ilk!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "7. Perakende Teknolojileri Konferansı”nın ilk webinarında yaptığı konuşmada AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde perakendeciden kira alınmamasının Avrupa'da ilk olduğunu söyledi.

Türkiye 2020’ye kadar Avrupa’da en fazla AVM arzı sunan ülke olacak!

Avrupa ülkelerindeki büyük şehirlerin alışveriş merkezleri arzındaki doygunluk, yatırımcıların yönünü daha küçük ölçekli şehirlere çevirmesine neden oldu. Türkiye ise Avrupa’nın en büyük gelecek arzına sahip ülke konumunda yer aldı...

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu'na göre, Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı. En yüksek arz konusunda başı 525 bin metrekareyle Türkiye çekti.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Cushman & Wakefield raporuna göre, Avrupa'daki alışveriş merkezi pazarı 2018'de 2,6 milyon metrekarelik yeni arzla 168,1 milyon metrekareye ulaştı...

AVM ve zincir mağazalar haftada 1 gün tatil edilmeli!

(TESK Genel Başkanı Palandöken, "Haftada 7 gün açık olan AVM, zincir mağazalar ve büyük mağazaların Avrupa örneklerinde olduğu gibi haftada bir gün kapalı olmaları sağlanmalıdır." dedi...

Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM ile Avrupa Yakası'na giriyor!

450 ulaşılabilir ve lüks markasıyla ilki Emaar Square Mail ile Anadolu Yakası'nda açılan Fransa'nın dünyaca ünlü mağaza zinciri Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM ile Eylül 2018'de Avrupa Yakası'na da giriş yapmaya hazırlanıyor...

Besa Grup Avrupa'nın en büyük outletini yapacak!

Ankaralı Besa Grup, gayrimenkul, AVM işletmeciliği, enerji ve GSM operatörlüğü alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, Bodrum'da The BO Viera ve Ankara'da Kent İncek projelerini üretiyor. Şimdi de Avrupa'nın en büyük outletini kurmaya hazırlanıyor.

Galeries Lafayette, Vadistanbul AVM’de açılacak!

Vadistanbul AVM'de 270'i aşkın markanın yer alıyor. Galeries Lafayette Avrupa Yakası'nda ilk mağazasını Vadistanbul'da açacak.

Avrupa avm Haberi

Avrupa avm

Avrupa'nın dev alışveriş zincirleri birer birer kapısına kilit vurmaya başladı. 

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; koronavirüs salgını sebebiyle kapılarını açamayan ve her ay milyonlarca euro zarara uğrayan dev markalar, artık lüks alışveriş merkezleri ve alışveriş caddelerinden çekiliyor.

İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları...

H&M: Tanınmış tekstil mağazaları, mağaza sayılarında radikal bir düşüşe gidiyor. 2021'de dünya çapında 350 şube kapatılacak. Türkiye ve Almanya'da kaç mağazanın etkileneceği heniz belirli değil, şimdilik sadece Almanya'da 800 işçi işinden olacak. 

ZARA: Ünlü İspanyol markasının ana şirketi Inditex'te işler karışık durumda. Dünya çapındaki 2800 mağazadan 1200'ü kapatılacak. Almanya'da da kapanmalar başladı. Türkiye'de de kapanmalar yapılabilir. Grup, online alışverişten pay almak ve buna yönelik 150 yeni yer açmayı hedefliyor. 

PİMKİE: Fransız moda zinciri, eylül ayı sonunda iflas başvurusu yaptı....