10 / 05 / 2024

avrupa inşaat üretiminde düşüş

avrupa inşaat üretiminde düşüş

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten anndırılmış inşaat üretimi bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yılın haziran ayına kıyasla da yüzde 2,3 azaldı.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi Ekim ayında yüzde 1,4 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Ekim 2021'de bir önceki aya göre yüzde 1,4 artış gösterdi.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1,2 yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi Eylül ayında yüzde 1,2 yükseldi.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

AB'de inşaat üretimi Temmuz ayında düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Akça Avrupa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akça Avrupa İnşaat Sanayi Ticaret Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile H.Rameen Akbary tarafından kuruldu.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

AB'de inşaat üretimi Mart ayında yüzde 18,3 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 18,3 arttı...

AB'de inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin katı şekilde  uygulandığı Şubat 2021'de bir önceki aya göre yüzde 1,6 azaldı.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

avrupa inşaat üretiminde düşüş Haberi

avrupa inşaat üretiminde düşüş

EURO Bölgesi'nde inşaat üretimi haziran ayında aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda ise yüzde 2,3 azaldı. Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten anndırılmış inşaat üretimi bu yılın haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yılın haziran ayına kıyasla da yüzde 2,3 azaldı. 28 üyeden oluşan Avrupa Birliği'nde (AB) ise mevsimsellikten anndırılmış inşaat üretimi, söz konusu dönemde aylık bazda yüzde 1,1 ve yıllık bazda yüzde 0,4 geriledi. Euro Bölgesi'nde haziran ayında inşaat üretiminde aylık bazdaki azalış, yüzde 2,7 gerileyen inşaat mühendisliği faaliyeti ve yüzde 1,6 azalan inşaat yapımından...