29 / 04 / 2024

Aydın Havalimanı yapılacak mı

Aydın Havalimanı yapılacak mı

Büyükşehirler arasında havaalanı bulunmayan tek il olan Aydın'ın 60 yıllık rüyası yine başka bahara kaldı. Aydınlıların tüm ısrarlarına rağmen Türkiye'de yeni yapılacak 10 havaalanı arasında Aydın yer almadı.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem konutlarının yapımları hızla sürüyor. 897 adet deprem konutunun teslimi bu ayın sonunda yapılacak. Peki diğer konutlarda son durum ne? 

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Aydın'da arsa, arazi ve zeytinlik satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de  yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen söz konusu satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Aydın'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Aydın İli Buharkent Belediye Başkanlığı, kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor. İhale 5 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak.

Niğde 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum meclis gündeminde!

Niğde'de bulunan 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacağı duyurulan yeni stadyum projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol TBMM gündeminde!

Aydın ile Denizli arasına yapılacak otoyol meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi bugün yapılıyor!

8. kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi bugün yapılacak. İhale şartnamesinde bazı firmaların isteğiyle birtakım değişiklikler yapıldığı belirtiliyor...

Aydın Havalimanı yapılacak mı Haberi

Aydın Havalimanı yapılacak mı

Büyükşehirler arasında havaalanı bulunmayan tek il olan Aydın'ın 60 yıllık rüyası yine başka bahara kaldı. Aydınlıların tüm ısrarlarına rağmen Türkiye'de yeni yapılacak 10 havaalanı arasında Aydın yer almadı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası olarak, bu konu hakkında elimizden gelenin fazlasını yaptık. Yapılan ve yapılacak havalimanları ile yapılmayan Çıldır Havalimanı konusunu, Aydınlıların takdirine bırakıyorum" dedi.


Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise, "10 yıldır Çıldır Havaalanı'nın ulaşıma açılması için çalışıyoruz. Aydınlılar havaalanını hak ediyor. Havaalanı talebimizle ilgili yaklaşık 15 bin vatandaşın imzaları elimizde. Söz verilmesine rağmen ilde havaalanı konusunda çalışma yapılmaması bizleri üzdü" diye konuştu.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, "Sanayiciler olarak havaalanı istiyoruz. 10 yeni havaalanı içinde Aydın'ın olmamasına şaşırdım ve üzüldüm. Çıldır Havaalanı'nda...