05 / 05 / 2024

Aydın imar sorunu

Aydın imar sorunu

Aydın’ın Efeler ilçesi Kemer Mahallesi sakinleri, imar kat sayısı nedeniyle mahallelerinin gelişip yenilenememesinden şikayetçi.Kemer Mahalle Muhtarı Şerafettin Yiğitöz, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

Aydın Karacasu'ya TOKİ'den 300 yeni konut müjdesi

TOKİ'nin Aydın'ın Karacasu ilçesine yapmayı planladığı 300 konutluk proje için hazırlanan imar planları tamamladı.

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Aydın Efeler'de 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Aydın Efeler'de 1033 aileyi yakından ilgilendiren ve 24 yıldır çözüme kavuşması beklenen imar sorunu çözüldü.

Aydın Karacasu’da imar planı düzenlemesi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından 5 mahallede başlatılan imar planı düzenlemesi ve halihazır harita çalışmaları başladı. Belediyenin twitter hesabı üzerinden paylaşım yapıldı...

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu kapsamda Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuştu.

Aydın imar sorunu Haberi

Aydın imar sorunu

Kemer Mahalle Muhtarı Şerafettin Yiğitöz, mahallelinin birçok kez bu sıkıntıyı ilgili mercilere iletmelerine rağmen hala bir çözüme kavuşamadığını söyledi. Yiğitöz, “Aydın’ın bu tarafa kaymasına rağmen kemer mahallesinin es geçilmesi çok garip. Daha önce Aydın Büyükşehir Belediyesi ile görüşüldü fakat buraya kontrollü izin verildiğini ve bu konunun Anıtlar Kurulu ile ilgili olduğu söylenildi. Biz Anıtlar Kurulundan gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını, Kemer Mahallesinin gelişmesini ve eski görüntünün de bir an önce yenilenmesini istiyoruz. Mahallemize 3 kat ve 2 kat imar izni veriliyor, dolayısı ile hiçbir müteahhit buraya yanaşmıyor” dedi.


BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDEN DESTEK BEKLİYORLAR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla mahalle ziyareti sırasında bu sıkıntılarını paylaştıklarını anımsatan Yiğitöz, “Seçimlerden önce Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, mahallemizi ziyaret etti. Kendisine sıkıntılarımızı anlattık....