04 / 05 / 2024

Aydına Gıda Serbest Bölgesi

Aydına Gıda Serbest Bölgesi

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Vergi muafiyetinden ucuz enerjiye kadar birçok imkan sunacak olan Gıda Serbest Bölgesi yatırımcıları Aydın’a getirecek” dedi.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesini görürken Türkiye’de ise 34 aydır artışına aralıksız devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Gıda fiyatlarına kuraklık dopingi! En çok etkilenecek ürünler peş peşe açıklandı! 

Tarımsal kuraklığın ilk etapta hububat ürünlerini etkilemesi beklense de sebze ekim alanlarını daraltması, meyve ve hatta bal üretiminde de rekolteyi azaltıp, gıda enflasyonunu tırmandırması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Yapı Kredi'den Ocak ayına özel kampanya! Gıda harcamalarınıza 200 TL hediye

Yapı Kredi'den Word kartına sahip olanlara özel, Gıda marketi, kasap, manav ve şarküteri sektörlerinde tek seferde yapacağınız her 1500 TL ve üzeri alışverişinize 100 TL, toplamda 200 TL Worldpuan hediye! veriyor. Kampanya detayları haberimizde.

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

İhtiyacı olan vatandaşlara yönelik yapılacak gıda yardımları için başvurular alınmaya başladı. Peki kimler gıda yardımı alabilir? Gıda yardımı almak için nereye başvurulur?

Marketlerden dev promosyon! Mahallenizdeki tüm marketlerde geçerli! Gıda, temizlik ürünü, mutfak malzemeleri… Zam yok!

Yerel marketler müjdeyi açıkladı! Türkiye Perakendeciler Federasyonu “Artık zam yapmayacağız” dedi. Marketlerin ortak kararına göre, gıda ve temizlik ürünleri ile mutfak araç ve gereçlerinde zam yapılmayacak.

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Buğdayda son dakika şoku! Gıda fiyatları alt üst olacak!

Buğday fiyatlarındaki yükseliş makarnadan ekmeğe bütün temel gıda fiyatlarına doğrudan etki ettiği için yakından takip ediliyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle tahıl sevkiyatının aksaması buğday fiyatlarını uçurdu. Buğday fiyatları daha da yükselecek mi? Konuyla ilgili flaş bir adım at

Aydına Gıda Serbest Bölgesi Haberi

Aydına Gıda Serbest Bölgesi

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın ve Ege Bölgesi ekonomisine katkı sağlayacak olan Türkiye'nin ilk "Gıda Serbest Bölgesi"nin Aydın'a kurulacağını açıkladı. Aydın Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Şahin, Aydın Gıda Serbest Bölgesi projesini ilk kez açıkladı. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak bölgenin Aydın ekonomisine yön vereceğini belirten Şahin, "2001'den sonra ülkemizde kurulmayan serbest ticaret bölgelerinin 22'ncisini, Türkiye'nin ilk Gıda Serbest Ticaret Bölgesi'ni Aydın'a kuracağız. Vergi muafiyetlerinden ucuz enerjiye kadar birçok imkan sunacak olan Aydın Gıda Serbest Bölgesi, kısa sürede Aydın ile özdeşleşecek ve yatırımcıların odak noktası olacak" dedi. 


10 bin kişiye istihdam 


Şahin, "Bu bölge, Aydın ve Ege ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Güney Ege'nin gıda ticaretinde yurtdışına çıkış kapısı olacak. Aydın için...