27 / 04 / 2024

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesini görürken Türkiye’de ise 34 aydır artışına aralıksız devam ediyor.



Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporuna göre dünya gıda fiyatları endeksi haziran ayında 2021 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ancak TÜİK verilerine göre Türkiye'deki gıda fiyatları ise, 2020 Ağustos ayından bu yana geçen 34 aydır aralıksız artmaya devam ediyor.

Türkiye de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, ülkede gıda fiyatlarına her geçen gün yeni zamlar yapılırken ve gıda enflasyonu artmaya devam ederken dünyadaki gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, süt ürünleri, tahıllar, et , yağlı tohumlar ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri takip eden dünya gıda fiyatları endeksi, mayıs ayındaki revize edilmiş 124 seviyesinden haziran ayında 122,3’e geriledi. Mayıs gıda fiyatları endeksi daha önce 124,3 olarak duyurulmuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön