04 / 05 / 2024

Ayhan Zeytinoğlu enflasyon değerlendirmesi

Ayhan Zeytinoğlu enflasyon değerlendirmesi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "ÜFE, bu kadar düşükken, TÜFE'nin yüksek seyretmesi, makasın oldukça yüksek kaldığı anlamına geliyor. Bu durum Merkez Bankasının özellikle tüketim yönlü sıkı para politikasını zorunlu kılabiliyor" dedi.

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Ayhan Topoğlu Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayhan Topoğlu Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 8 milyon 265 bin 500 TL sermaye bedeli ile Ayhan Topoğlu tarafından kuruldu.

Saray Wood Ekolojik Evleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saray Wood Ekolojik Evleri Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Zeytinoğlu tarafından kuruldu.

Yıl sonunda dolar 47 TL olacak diyen Hamza Yardımcıoğlu'ndan kritik açıklama! Hazır olun!

Yıl sonu döviz ve enflasyon tahminini açıklayan Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu, doların 47 lira olacağını enflasyonun ise yüzde 600'e çıkacağını açıkladı.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

Analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın

Bugün ABD'deki kritik enflasyon verisi altın ve dolar fiyatlarında etkili olacak. Ünlü analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın!

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. 

Kılıçdaroğlu'ndan gençlere ÖTV vaadi! Duyan araç fiyatlarına baktı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere vaatlerini açıkladı. İşte ÖTV, burs ve enflasyon konusunda gençlere söz veren Kılıçdaroğlu'nun vaatleri...

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu hem yatırımcıları hem de sokaktaki vatandaşı çok yakından ilgilendiren 2023 tahminini duyurdu. Peki bu konuda en yetkili isim olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasına göre bu sene Türkiye’de enflasyon ne kadar olacak?

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Merkez Bankası (MB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş bir asgari ücrete ve enflasyon açıklaması geldi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken enflasyon ve asgari ücret açıklaması! İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, asgari ücret ve enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nda enflasyon mesajı! 2024'te yüzde 8,8'le tek haneye düşecek!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda enflasyona ilişkin açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu, enflasyonun 2024 yüzde 8,8'le tek haneye gerilemesini öngördüklerini belirtti.

Ayhan Zeytinoğlu enflasyon değerlendirmesi Haberi

Ayhan Zeytinoğlu enflasyon değerlendirmesi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarına göre, sanayi üretimindeki yavaşlamanın etkisini ÜFE'de bir derece gördüklerini belirterek, ÜFE'nin içinde özellikle petrole dayalı ciddi gerilemenin belirgin etkisinin dikkat çektiğini kaydetti.


Zeytinoğlu, TÜFE tarafında ise özellikle çekirdek enflasyonla ilgili "H ve I" endeksinde beklenen düzeyde iyileşmenin oluşmadığına dikkati çekerek, gıda tarafında da olumsuz seyrin sürdüğünü gördüklerini anlattı.


"Yüzde 8,17 olan 2014 yıllık enflasyonuna göre, yüzde 7,24'e gerilemiş olmamız, 2015 yılı beklentimizin yüzde 7'nin altı olacağına işaret ediyor" diyen Zeytinoğlu, şunları söyledi:


"Bunun yüzde 5’lere ne derece yaklaşacağı soru işaretidir. Nitekim petrol fiyatlarının Brent bazında yeniden 55’li seviyelerin üzerine geri dönmesi, petrol kaynaklı düşük enflasyonun sürmeyebileceğini gösteriyor. ÜFE, bu kadar düşükken, TÜFE'nin yüksek seyretmesi, makasın oldukça...