06 / 05 / 2024

ayıplı mal borçlar kanunu

ayıplı mal borçlar kanunu

Ayıplı mallar karşısında tüketicilerin sahip oldukları haklar, Mayıs 2014'te yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicilerin haklarının korunması hakkında kanun kapsamında açıklanıyor. İşte Ayıplı mal kanunu...

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

İşbankası kredi borçlarını siliyor! İşte gündeme düşen açıkalma!

İş Bankası Grubu, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını, bölgede üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu.

Yüreğimizin yandığı şu günlerde İş Bankası'ndan harika bir haber geldi! Tüm borçlar silinecek! Bu habere hemen bakın

İş Bankası tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini 31 Ağustos 2023’e kadar  6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini duyurdu. Alınan kararda depremlerde hayatını kaybedenlerin tüm bireysel kredi, ek hesap  ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere borçların silineceğini duyurdu.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Yüzyılın en büyük depremlerinden ikisinin yaşandığı illere yönelik BDDK yeni bir karar aldı. Buna göre, depremzedelerin kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

TBB’den ‘deprem’ açıklaması! Depremden etkilenenlerin banka borçları 6 ay ötelenecek

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki pek çok şehirde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı açıklama ile bölgede yaşanan felaketten etkilenenlerin banka borçlarının öteleneceğini duyurdu

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

Bir asgari ücretli çalışanın 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmadı gerektiği merak ediliyor. Peki asgari ücretli bir çalışan 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için gerekli süre son 13 senede nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

ayıplı mal borçlar kanunu Haberi

ayıplı mal borçlar kanunu

Ayıplı mal kanunu!

Ayıplı mallar karşısında tüketicilerin sahip oldukları hakları, Mayıs 2014'te yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicilerin haklarının korunması hakkında kanun kapsamında açıklanıyor.


Ayıplı mal nedir?

Mal, alışverişe konu olan; taşınır eşya, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallar ile elektronik ortamda kullanılmak üzere hazırlanan yazılım, ses, görüntü ve benzeri her türlü gayri maddi mallar olarak ifade ediliyor.


Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor.


Ayıplı mal tüketici kanunu..

Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili...