23 / 05 / 2024

Aytaş Alçı rusya ihracat

Aytaş Alçı rusya ihracat

Kurulduğu 2007 yılından bu yana Rusya’ya ihracat gerçekleştiren Aytaş Alçı, lojistik avantajdan dolayı faaliyetlerini ülkenin güneyinde Karadeniz’e yakın alanlara yoğunlaştırdı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

AB, Rusya’nın dondurulmuş 200 milyar eurosunun kaderini tartışıyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Rusya'nın savaş nedeniyle dondurulan 200 milyar eurodan fazla varlığı için aşamalı bir plan üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Rus otomobil üreticisi işçi açığını kapatmak için ‘mahkum çalıştırmayı’ planlıyor

Rusya, mahkum istihdam etmeyi konuşuyor. Rus otomotiv üreticisi Avtovaz, işçi açığını kapatmak amacıyla zorunlu çalışma cezası alan mahkumları çalıştırmayı planlıyor.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Aytaş Alçı rusya ihracat Haberi

Aytaş Alçı rusya ihracat

Kurulduğu 2007 yılından bu yana Rusya’ya ihracat gerçekleştiren Aytaş Alçı, lojistik avantajdan dolayı faaliyetlerini ülkenin güneyinde Karadeniz’e yakın alanlara yoğunlaştırdı. 


Günlük 2 bin ton toz alçı ve yıllık 20 milyon metrekare alçı levha kapasitesiyle Ortadoğu ve Avrupa ölçeğinde büyük üreticilerden birisi olduklarını söyleyen Aytaş Alçı İcra Kurulu Üyesi Oğuz Ayrancıoğlu, “AY-GİPS markasıyla toz alçı, AYPAN ile alçı levha ürünleri, OUTWEAR markası ile cam elyaf takviyeli dış cephe levhası, AY-SIST ile de asma tavan ve akustik sistemler üretiyor. Rusya’da nitelikli projelere, kaliteli inşaat malzemesi temin ederek, pazarda öne çıkıyoruz” dedi.

Ayrancıoğlu, Avrupa yanı sıra Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine talebe göre farklı ürün gruplarının satışını gerçekleştirdiklerini anlattı. Firma olarak lojistik avantajlarından dolayı, Rusya’nın güneyinde Karadeniz’e yakmbölgedeki yatırım projeleriyle daha fazla...