04 / 05 / 2024

Azerbeycan Socar

Azerbeycan Socar

Dev şirket, projeden 75 milyon dolara blok satın aldı. İstanbul'un yeni iş ve yaşam merkezi olacak Vadistanbul Bulvar, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren dev firmaların yeni merkezi oluyor.

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sona hızla yenileniyor! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş'ın kalbi, Azerbeycan Bulvarı'nda yapılıyor.

Gardaş'tan deprem bölgesine büyük destek! SOCAR fon oluşturdu

Türkiye'yi yasa boğan merkezüstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem için herkes kolları sıvamış durumda. State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) 'da bu dayanışmaya katkı vererek “Yaralarımızı birlikte sarmak için seferber olduk” sloganı ile Türkiye’den Deprem için 55 Milyon Lira

925 milyon Euro kredi çeken BOTAŞ’tan 300 milyon euroluk bir kredi daha

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, likit doğalgaz alımında kullanılmak üzere 300 milyon euroluk ikinci bir kredi için Socar ile görüşmeye başladı. BOTAŞ daha önce de Deutsche Bank'tan 925 milyon euroluk kredi temin ettiği duyurulmuştu.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Tekfen Holding’den Azerbaycan’da 100 milyon dolarlık satın alma!

Tekfen Holding iştirakleri arasında yer alan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’ye yüzde 10 hisseyle ortak olmak üzere, Bakü’da sözleşme imzaladı.

TechInvestments LLC, SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10'unu aldı! 

Tekfen Holding iştiraklerinden TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10 hissesini satın aldı...

Akelik Group Anonim Şirketi Merkez Azerbeycan İstanbul Merkez Şubesi kuruldu!

Akelik Group Anonim Şirketi Merkez Azerbeycan İstanbul Merkez Şubesi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...

Tekfen Holding, SOCAR ile mutabakat zaptı imzaladı!

Tekfen Holding ile SOCAR arasında yeni bir üretim tesisi yapımına yönelik çalışmalar yapmak üzere mutakabat zaptı imzalandı

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

SOCAR'ın yeni tesisi 2023'te açılacak!

SOCAR'ın CEO'su Zaur Gahramanov, gelecek yılın ilk çeyreğinde yatırıma başlamayı planladıklarını açıkladı. Gahramanov, ihale edecekleri yeni tesisin 2023 yılında açılacağını belirtti.

TANAP 2018'in ikinci yarısında bitecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini açıkladı.

Azerbeycan Socar Haberi

Azerbeycan Socar

Dünyanın köklü petrol şirketlerinden SOCAR da, Türkiye merkezini Vadistanbul Bulvar'a taşıyor. 


Azerbaycan'ın dev petrol şirketi SOCAR, projeden 75 milyon dolara 19 bin metrekare alana sahip bir blok satm aldı. 

Tüm şirketler birarada Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul'un konut etabında yaşam başlarken, ofis ve ticari alanlardan oluşan 'Bulvar' etabında da satışlar hızla sürüyor. AVM, alışveriş caddesi ve 5 yıldızlı otelden oluşan Vadistanbul Bulvar'm AVM'sinin ise 2016 yılının Ekim ayında açılması planlanıyor. SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, yeni iş destinasyonu sayılan bölgede grubun tüm şirketlerinin bir arada olacağını söyledi. Kenan Yavuz satm almayla ilgili şöyle konuştu, "Vadistanbul Bulvar'ın İstanbul'un yeni iş destinasyonu olacağına inanıyoruz. Lokasyonu ve çevreci kimliği, Bulvar'da yatırım yapmamızda önemli etkenlerden. Sosyal hayatm hareketliliği, canlılığı...