30 / 04 / 2024

babamın üzerine tapu sorgulama

babamın üzerine tapu sorgulama

Mirasçılar çoğu zaman kendilerine kalan taşınır ya da taşınmaz mallardan habersiz olabiliyor. Bu konuda araştırma yapmak isteyenler öncelikle ölen kişiye ait tapu sorgulama yapmak istiyor...

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu. Herkes dolarda hazırlığını yapsın

Herkesin dolar konusunda hazırlığını yapması gerekiyor. Dolar fiyatlarında doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu.

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Babamın üzerine olan tapuyu nasıl alabilirim? Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi?

Miras konusunda kişilerin kafalarını kurcalayan bazı önemli detaylar vardır. İşte miras konusunda vatandaşlar tarafından araştırılan detaylar!

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Kripto paraların şahı olaran bilinen Bitcoin, yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto paralarda son durum...

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde tapu harcı bilmecesi sona eriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Numan Emre Ergin, bugünkü köşesinde, kentsel dönüşümde tapu harcını kaleme aldı.

Bitcoin 39 bin doların üzerine çıktı!

Kripto para birimlerin atası olarak kabul edilen Bitcoin yeniden yükselişe geçti. Bitcoin, Elon Musk'ın açıklamaları sonrasında 39 bin doların üzerine çıktı.

Miras reddinde satışa çocuklar da katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper,"Babam 2012 yılında vefat etti. 2 kardeşiz, ben borçlarımdan dolayı reddi miras yaptım. Babamın üzerine 2 ev var. Kızkardeşim bu evleri satmak istiyor, ben de onay veriyorum. Ben öldükten sonra çocuklarım, bu evlerde hak iddia edebilir mi?" sorusunu yanıtladı.

babamın üzerine tapu sorgulama Haberi

babamın üzerine tapu sorgulama

Ölen bir kimseden yakınlarına kalan para, mal ya da mülkün tamamı miras olarak nitelendiriliyor. Kendisine miras kaldığını düşünen ancak mirasın boyutundan net bir şekilde haberdar olmayanlar ölen kişiye ait tapu sorgulama işlemi yapmak istiyor.

Mirasçıların kendilerine bırakılan taşınır ya da taşınmaz malların varlığını öğrenmeleri için bazı belgeleri temin ederek araştırmalar yapması gerekiyor. Ölen kişinin malvarlığı ancak resmi kurumlardan öğrenilebiliyor.

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ölüm Belgesi:

Bu belge hastane tarafından düzenlenerek kaza ya da hastalık nedeniyle vefat eden kişilerin birinci dereceden yakınlarına teslim edilir.

Ancak, kişi evde ya da hastane dışında bir yerde vefat etmişse mutlaka doktora götürülmelidir. Çünkü ölüm belgesi yalnızca doktorlar tarafından düzenlenebilir.

Nüfus Kayıt Örneği:

Bu belge miras talep eden kişinin adına olmalıdır. Nüfus kayıt örneği tüm nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla alınabilir.

Veraset İlamı Talep Dilekçesi:

Bu...