30 / 04 / 2024

Baca onarımını kim karşılar

Baca onarımını kim karşılar

Kombi uygulamasından önce evlerde ısınma ihtiyacının karşılanması için soba daha yaygın kullanılıyordu. Soba kullanan bazı ev sahipleri soba bacalarından dolayı sorun yaşayabiliyor. Peki böyle bir durumda baca onarımını kim karşılar? İşte yanıtı...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maviaskin Yol Bakım Onarım İnşaat Turizm Ve Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Aşkın Sandal tarafından kuruldu.

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Solakoğlu Metal Demir Çelik Bakım Onarım İnşaat Nakliye Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Solak tarafından kuruldu.

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

TOKİ Kuzey Ankara Girişi projesi onarım ihalesi yarın!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan 1-2-3-4-5-6-7-8 -9-10-11-12-14-16 ve 18 Etaplarda Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 501 camiye onarım!

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV), tarafından yurt içi ve yurt dışında 2015-2019 yılları arasında savaş, terör ve doğal afetlerden zarar gören 501 caminin yapım ve onarımının yapıldığı aktardı…

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

TOKİ Ankara Hizmet Binası onarım ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Hizmet Binasına ait Bakım Onarım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TMSF, Tarkim Uçak Bakım Onarım'ın 3 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık A.Ş'ye ait 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Semerkand Line Sitesi'nde yer alan gayrimenkullerin fiyatları 175 bin TL'den başlıyor.

GYODER, TBMM’nin onarımını tamamladı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onarımı için üstlendiği görevi tamamladı.

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Onarım İnşaat Ve Dekorasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Memiş tarafından kuruldu. 

Baca onarımını kim karşılar Haberi

Baca onarımını kim karşılar

Baca onarımını kim karşılar?

Günümüzde yeni yapılan konut projelerinde dairenin ısınma ihtiyacının karşılanması için genellikle kombi kullanılıyor. Ancak daha eskiden yapılan binalar ise sobalı ve bacalı olacak şekilde yapılmıştır. 


Baştan sobalı yapılan bir binada diğer apartman sakinlerinin kombiye geçtiğini ancak sizin hala soba kullandığınızı farz edelim. Sobanın bacası ile ilgili bir arıza söz konusu olduğu takdirde bu yalnız sizi değil, tüm apartman sakinlerini ilgilendiriyor.


Konu ile ilgili hususu daha detaylı anlatmak gerekirse; Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinin c fıkrasında bacalar söz konusu apartmanın ortak yerlerinden sayılıyor. 


Baca onarımını kim karşılar?

Bu durumda baca ortak alanlar kapsamında olduğu için ve zaten yapı itibariyle bina en baştan sobalı olarak inşa edildiği için baca onarımı apartman giderlerinden karşılanır.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 4;

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu...