03 / 05 / 2024

bağlı kredi bankanın sorumluluğu

bağlı kredi bankanın sorumluluğu

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?' sorusunu yanıtladı.

Bankadan konut kredisi çekenler dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankadan kredi kullanırken kredinin ‘bağlı kredi’ olabileceğini yazmıştınız. Bunu kredi kullanan biz nasıl anlayacağız? Kredi veren kurum, bir deste kağıt koyup bunları imzalattırıyor. İmzalarken okuma imkanına bile sahip değiliz. Yapabileceğimiz nedir? sorusunu yanıtladı.

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi Esenyurt projesi resmen başlıyor! Tam 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nin Esenyurt'ta inşa edeceği 2 bin 500 yeni konutluk projenin inşaatı resmen başlıyor. Konutların yanı sıra 17 adet dükkanın da yer alacağı proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Artık 10 TL ve 20 TL çekilemeyecek! 

ATM'lerde yeni dönem bayram sonrası başlıyor. Bankaların aldığı yeni karar doğrultusunda artık ATM'lerden 10 TL ve  20 TL'lik  banknotlar çekilemeyecek. İşte ayrıntılar...

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Vatandaş bankalardan eli boş dönmeyecek. Krediye başvurup da alamayanlara müjdeli haber geldi. Bankalar kredi musluklarını açtı, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu yeni uygulamanın Nisan’da başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı! Başvurular resmen yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı... Başvurular resmen yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın... İşte TOKİ'nin merakla beklenen Temmuz 2023 projesi ile ilgili detaylar...

İŞKUR resmen duyurdu! O kurum 10 kamu işçisi alacak! Başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın

İŞKUR, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 10 kamu işçisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular yarın başlıyor. İşte başvuru şartları ve gerekli evraklar... 

Altında yeni dönem başlıyor! Altın alıp satmak isteyenler kırmızı kodla uyarıldı! Kuyumcuya gitmeden bakın!

Altın yatırımcıları seçimin ikinci tura kalması ile daha temkinli davranırken altın alıp satmak isteyenler için uyarı geldi. Altında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden bakın!

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde! Başvurular bu tarihte resmen başlıyor! Sakın kaçırmayın! 

Yastık altında 31 bin 893 TL'si olana TOKİ'den büyük müjde... Başvurular bu tarihte resmen başlıyor... Sakın kaçırmayın... 

Orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Ev salmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın...

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?

Sembolgold çıldırmış! Altın küpeler sadece 679 TL'den başlıyor! Sembolgold 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Sembolgold'ta altın küpelerin fiyatları sadece 679 liradan başlıyor. Altın küpelerin hepsinde net yüzde 25 indirim başlatan Sembolgold'ta altın küpeler çok uygun fiyatlara satılıyor. Peki altın küpe fiyatları ne kadar? 14 ayar altın küpe kaç TL? İşte Sembolgold fiyat listesi 1 Kasım 2022.

Altın suyolu küpeler 1.899 TL'den başlıyor! Aradığınız suyolu küpe modelleri burada! 31 Ekim 2022 Elizi fiyat listesi 

Altın suyolu küpeler, kadınların en çok tercih ettiği takılar arasında yer alıyor. Suyolu küpe modellerini merak eden kadınlar hem model hem de fiyat araştırması yapıyor. Elizi'de suyolu küpeler sadece 1.899 liradan başlıyor. İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi..

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

bağlı kredi bankanın sorumluluğu Haberi

bağlı kredi bankanın sorumluluğu

Posta yazarı Tamer Heper 'Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?' sorusunu yanıtladı.

Dünkü yazımda bağlı kredinin, kredi sözleşmesinde nasıl anlaşılacağını yazmıştım. Ancak dünkü yazımda soru soran okuyucumun ikinci bir konusu daha vardı ve “Bankalar kredi verirken önümüze bir deste kağıt koyup imzalatıyor. Biz bu kalabalık arasında kredinin bağlı olup olmadığını nasıl anlarız?” diye soruyordu.

***

Okuyucum haklı. Öyle kalabalık bir kağıt topluluğu imzalattırılır ki bırakın banka önünde bunları okumayı, içerisinde öyle cümleler vardır ki oracıkta okunsa da anlaşılmaz. Örneğin der ki ‘daini mürtehin’ hadi bakalım anlayın. İşte bu gerçek bilindiği için yasalarımız bir tedbir getirmiştir. Bankalar kredi sözleşmesi imzalattıracağı zaman belli bir süre önce vatandaşa bir bilgilendirme formu vermek...