30 / 04 / 2024

bahçe tasarımı nasıl yapılır

bahçe tasarımı nasıl yapılır

En güzel bahçe tasarımları için bahçenizin her noktasını düşünmeniz gerekiyor. Bahçe tasarımı için havuz, gölet, yemek masası, minik heykeller, masa, hamak gibi tercih ettiğiniz ürünleri kullanmanız gerekiyor...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

New Holland T3B serisi bahçe tarımının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

New Holland T3B serisi, bahçe tarımı ile uğraşan çiftçiler için ideal ölçüler, yüksek güç, maksimum tork, özellikli vites ve kuyruk mili gibi özellikleriyle cezbediyor. Fiyat performans açısından çiftçilerin vazgeçilmezi olmaya aday T3B’nin Eylül ayı fiyatı ise şu şekilde.

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Sitelerde ortak bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 35 kişilik sitenin müşterek bahçesinde kayısı, erik, üzüm gibi bir şeyler ekildiğin, okuyucunun lahana ekmesi sonrası kat malikleri kararı ile lahanası söküldüğünü bu durumun karşısında ne yapılabileceği soruldu.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınvalidem 3 kız 2 erkek kardeş. Kendisi vefat etti eşi sağ. Sağlığında babaları adına kayıtlı sahile yakın ev ve arazisi geniş olan bir yerde oturuyorlardı. Eşi bu ev ve araziyi almak istiyor, diğer mirasçılar yanaşmıyor. Miras paylaşımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Devletten kira yardımı nasıl alınır? Gerekli evrakları nelerdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımı verileceğini açıkladı. Peki Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvurusu e devletten nasıl yapılır? Kira yardımı alabilmek için gerekli evrakları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

bahçe tasarımı nasıl yapılır Haberi

bahçe tasarımı nasıl yapılır

İster büyük ister küçük bahçeler yeşili seven herkesin tercih ettiği dinlenme alanlarıdır. Önümüzün bahar olduğunu düşünürsek çiçeklerin açtığı ağaçların yeşillendiği bir dönemde bahçe tasarımı için şu noktalara dikkat etmek gerekir. 


En güzel bahçe tasarımları kapsamında benim bahçem en güzel olmalı diyorsanız öncelikle bir kağıt kalemle ne istediğinizi planlamanız gerekiyor. Sonrasında eksiklerinizi belirleyip ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. 



En güzel bahçe tasarımları!

Bir bahçe içerisinde tabii ki olmazsa olmazlar arasında mangal keyfi yaşayabileceğiniz bir köşe, kimi zaman kitap okuyabileceğiniz bir hamak...Ayrıca bahçenizin içindeki havuz, gölet ya da çeşme ile yemek masası, minik heykeller ve sebze köşesi de bahçenizi renklendirecektir. 




Tüm bunların yanı sıra dinlenme alanları, bahçe pufları, belki küçük bir yürüme yolu oluşturmak da bahçenizi farklı kılacaktır. Hem de sık çimen varsa onlara da...