02 / 05 / 2024

Bakanlığa ait binaların güçlendirilmesi

Bakanlığa ait binaların güçlendirilmesi

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Bakanlığa ait binaların güçlendirilmesi Haberi

Bakanlığa ait binaların güçlendirilmesi

Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li Arslan, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Arslan, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" dedi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye Deprem Yönetmeliği 18 Mart 2018 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak, 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle 1996 yılında beri yürürlükte olan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası değişti. Bu tarihten sonra binaların deprem yükü hesaplamaları, güçlendirme çalışmaları ve riskli yapıların belirlenmesi bu haritaya göre yapılacak. 

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü yaptığı son çalışmaya göre ülkemizde 5.5 şiddeti ve üzeri deprem...