05 / 05 / 2024

bakanlığın metro ödeneği

bakanlığın metro ödeneği

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödenek TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Aile Bakanlığı Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi! Hesaplara 1.100 TL yatırılacak, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı'nın merakla beklenen Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hesaplara 1.100 TL yatırılacak, bu paraları mutlaka alın...

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Aile Bakanlığının destek ödemeleri için Ekim 2023 müjdesi geldi! Paralar bu tarihte yatırılacak!

Çalışmalarına son sürat devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi. Destek ödemeleri işte bu tarihte hesaplara yatırılacak...

Gençler müjde: GSB 11 bin 455 personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular yarın sona eriyor! İşte başvuru ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvuruların devam ettiği iş ilanının tüm detayları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığından kadınlara peş peşe destek ödemeleri! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara destek ödemelerine devam ediyor. Peki, Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? Kura çekimi izleme linki var mı?

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımında geri sayım sürerken, 25 Nisan Salı günü gerçekleşecek olan kura çekimi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? İşte detaylar...

Aile Bakanlığının verdiği destekler neler? Hemen başvurup paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla maddi durumu kötü, dezavantajlı ve yakınını kaybetmiş kişilere çeşitli destekler sağlıyor. Peki, bakanlığın insanlara yaptığı yardımlar neler?

Kısa süreli çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneği işsizlik maaşını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneğine dair sorulan pek çok soru bulunmaktadır. Pandemi ile verilmeye başlayan kısa süreli çalışma ödeneği tekrardan gündemde yer alıyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtlar!

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde yaraları sarabilmek adına hemen her gün peş peşe yeni kararlar alınıyor. İşte bu kararlardan biri de bugün açıklandı ve depremin vurduğu 10 il için kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği uygulanacağı duyuruldu.

bakanlığın metro ödeneği Haberi

bakanlığın metro ödeneği

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödeneğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Bakanlığınızca 2019'da İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara'ya 1 milyar TL ödenek ayrılmışken, İzmir'e 30 bin TL ayrıldığı doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

2- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet için ayrılan paranın diğerlerinden az olmamasının nedeni nedir?

3- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ayrılan bütçenin az olmamasının Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyesi olmasının payı var mıdır?

4- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne az bütçe ayrılarak, vatandaşlar verdikleri oya göre cezalandırılıyor mu?

5- Sosyal devlet anlayışı gereği devlet, her vatandaşına eşit hizmet götürmelidir. İzmir'de yaşayan vatandaşlar neden eşit hizmet alamıyor?

6- Belediyelere ayrılan bütçelerin azlığı-çokluğu...