22 / 05 / 2024

Bakanlık planlı kentleşme

Bakanlık planlı kentleşme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir ve planlı kentleşme için yerel yönetimlere 22 milyon 186 bin 380 TL destek sağlıyor.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kartepe'de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

Kartepe Belediyesi,ilçe genelinde bulunan kaçak kümes ve ahırları yıktı. Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı konuya ilişkin, "Çevre ve halk sağlığı ile sağlıklı ve planlı kentleşme önceliklerimizdendir" dedi...

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

AK Parti'nin hedefi planlı kentleşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ocak tarihinde açıklayacağı AK Parti yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü öne çıkacak. 

Kahramanmaraş'ta çarpık kentleşme sorunu!

Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en dar sokağı görenleri hayrete düşürüyor. Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'nde bulunan 40014. Sokak, çarpık kentleşme sonucunda dar bir alana kuruldu.

Birinci büyük problemimiz terörse ikincisi de çarpık kentleşme!

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu'nda düzenlenen 104. dönem kaymakam adayları konferansında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Birinci büyük problemimiz terörse ikincisi de çarpık kentleşme" dedi...

İzmir'de hızlı kentleşme gündemde!

Dünya Tasarım Örgütü işbirliği ile uluslararası 'Dünya Tasarım Konuşmaları' organizasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Organizasyonda, hızlı kentleşme, iklim değişikliği ve göç gibi yerel sorunlar görüşüldü.

Samsun Selyeri’ndeki çarpık kentleşme ortadan kalkıyor!

Samsun Selyeri mahallesindeki çarpık kentleşme ve çirkin görüntü ortadan kalkıyor.

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya iniyor!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm tıkanınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan mağduriyetleri giderecek. Bakanlık sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını bildirildi. 

4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Marmara Depremi'nin 18. yılında düzenlenen "4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" sona erdi.

Türkiye'de kentleşme ve imar rantı!

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin konuk yazarlarından Deniz Karataş bugün köşesinde kentleşme ve imar hakkında yazı yazdı. İşte o yazı...

Bakanlık planlı kentleşme Haberi

Bakanlık planlı kentleşme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir ve planlı kentleşme için yerel yönetimlere 22 milyon 186 bin 380 TL destek sağlıyor.


Tüm yerel yönetimlerin kentsel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için projeler üreten, teknik ve finansman destek mekanizmaları oluşturan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevreye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir kentsel gelişmenin sağlanması, yaşanabilir mekânların oluşturulması ve kentlerin özgün kimliklerini esas alan marka kent potansiyellerini ortaya çıkarılması konularında da yerel yönetimlere teknik ve finansman desteği veriyor.


Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile İller Bankası A.Ş. arasında 29.08.2014 tarihinde düzenlenerek yürürlüğe giren 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Yapılacak Çalışmalara İlişkin İşbirliği Protokülü ile nüfusu 200.000’in altındaki yerleşmelerin halihazır harita, jeolojik-jeoteknik etüt veya  mikro bölgeleme etüdü ve  imar planları hibe olarak finanse ediliyor.


İlk iki...