03 / 05 / 2024

bakanlıkların kiraladığı binalar

bakanlıkların kiraladığı binalar

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

SSK, Bağ-Kur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakanlıklar harekete geçti! Emekli maaş zammında 3 formül! 

Milyonlarca emekli son günlerde gündem olan maaş yükselişleri ile ilgili detayları merak ediyor. SSK, Bağ-Kur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakanlıklar harekete geçti! Emekli maaş zammında 3 formül! 

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Aylıklarını yüzde 36 zamlı hali ne zaman yatırılıyor? İşte tarih netleşti! Tam 7125 TL yatırılacak

Zamlı aylıkların yatma tarihi kesinleşti. Yapılan zam tam yüzde 36.  Zamlı aylığı alanlar bu ay en az 7.125TL alacak.

Bakanlıklar düğmeye bastı! Tam 140 bin 867 kişilik dev istihdam yapılacak! Hemen şartları kontrol edin

Kendisini kamu kurumlarında istihdam etmek isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. Hem KPSS'li hem de KPSS'siz alımlar yapılacağı bakanlıklar tarafından ilan edildi. Peki hangi bakanlıkta hangi personel boşluğu için ilanlar yayımlandı? İşte detaylar.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Hijyenmax özelliğiyle bulaşıklarınız bakterilerden arınıyor! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşıklarım tertemiz olsun diyenler için Arçelik, bulaşıklarınızı uzaktan kontrol etme imkanı sunarak yıkanma işlevini yakından takip etmenizi sağlayan teknolojiye sahiptir. Ekstra kurutma ve deepclean teknolojileri ile Arçelik bulaşık makinesi merak konusu oluyor.

Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarınızı tamamlayın! Gram altın tam bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak

Altın Piri İslam Memiş, altın konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Gram altındaki yükseliş ise hız kesmiyor. Altında son tren kalkıyor! Hazırlıklarını tamamlayın! Gram altın tam olarak bu kadar olacak! Bakmayan bin pişman olacak..

Philips kablosuz kulaklık ne kadar? İşte Philips’te true wireless kulaklıkların 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

Philips kulaklıklarla müziğinizi yanınızdan ayırmayın. Philips kablosuz kulaklık ne kadar? İşte Philips’te true wireless kulaklıkların 28 Ocak 2023 fiyat listesi…

bakanlıkların kiraladığı binalar Haberi

bakanlıkların kiraladığı binalar


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "2014 yılında taşıtlar için “günlük 1 milyon 345 bin lira”, hizmet binaları için de “günlük 874 bin lira” kira ödenmiştir. 2014 yılının Ocak-Kasım döneminde taşıtlar için yaklaşık “444.1 milyon lira, hizmet binalarına “288 milyon 420 bin lira” ,kira ödemesi yapılmıştır. Son üç yılda hizmet binaları için ödenen kira tutarı “802 milyon lira”, taşıtlar için ödenen kira bedeli de, “1 milyar 72 milyon lira” civarındadır. Devlet kurumlarının lüks binalarda kamu hizmeti verdiği iddia edilmektedir. Kamu kurumlarının araç ve bina kiralama işlemlerinin verimliliği ve Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir."...