18 / 07 / 2024

bakanlıktan tadilat ruhsatı

bakanlıktan tadilat ruhsatı

İnşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar " tadilat ruhsatı " alınmadan yapılabilecek. Uygulamayla, tadilat ruhsatı alınana kadar inşaatların durmasına gerek kalmayacak.

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Tek başvuru ile bakanlıktan geri ödemesiz 100 bin TL! Elinizi çabuk turun başvuru süresi doluyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların içine su serpecek açıklamayı yaptı. İşte detaylar!

Bakanlıktan son dakika duyurusu geldi! 18 yaşı doldurduysanız müjde! Aylık 3.336 TL maaş alacaksınız

Gereksinim sahibi ve düşük bütçeli ailelere devlet aracılığı ile destek ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vesilesi ile verilen yeni bir destek ödemesi daha ilan edildi.

İhtiyaç sahibi olanlar hemen bu habere baksın! Bakanlıktan 3.708 TL nakit desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan, SED yardımı, alım gücü düşük vatandaşların çocukları için her ay muntazam bir şekilde hesaplara iletiliyor.  Her bir başvuru yapanın mevcut hesabına 3 BİN 708 TL transfer edildiğini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamuoyuna ilan

Ailelere Aile Bakanlığı'ndan yeni maaş müjdesi. Alanlar bayramı erken edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumda gelir seviyesi düşük vatandaşların günlük hayattan geri kalmaması adına sürdürdüğü çalışmalara tam gaz devam ediyor. Bakanlıktan son olarak "vatandaşlık maaşı" projesi hakkında müjdeli haberler geldi. Detaylar haberimizde...

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müjdelere doymak bilmiyor. Bakanlıktan haziran ayı müjdesi de geldi. Bakanlık tarafından yoksulluk sınırındaki ailelere yönelik 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacak.

Bakanlıktan müjdeli haber geldi! Bu habere bakın 1250 TL'yi kaçırmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sürat kesmeden destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Sosyal destek ödemelerinde müjdeli haberin detayları merak ediliyor! Tastik gören hesaplara her ay 1250 TL yatırılıyor. İşte ayrıntılar.

Bakanlıktan gereksinim sahibi ailelere müjde! Bu şartları sağlayanlara 7800 TL verilecek

Aile Bakanlığı'ndan gelen haberde, PTT aracılığı ile 7.800 TL destek ödemesi hesaplara iletileceği söylendi! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, canlı yayında bu önemli ilanı yaparak vatandaşlara mutlu bir haber verdi.

GSS prim borcu olanlara sevindirici haber Bakanlıktan geldi!

GSS yani Genel Sağlık Sigortası tarafından prim borcu olanlar için sevindirici bir haber var. Bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile borçlar yapılandırılıyor.

Bakanlıktan depremzede arıcılara müjde! 1 milyon 339 bin 613 arı için...

Zelzelenin vurduğu kentler için Tarım ve Orman Bakanlığı daha evvelden bir ilan yapmış ve 90 milyon 473 bin 760 TL bedelindeki beslenme şekeri verilmeye başlanacağını ifade etmişti. Dağıtım başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kira yardımı! Hangi şartları taşıyana verilecek?

Bakanlıktan yeni bir duyuru geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği verilecek. Tüm detaylar belli oldu.

Bakanlıktan duyuru geldi! Kadınlara tam 2 bin TL ödeme yapılacak!

Kadınlara 2 bin TL ödeme haberi bakanlık tarafından duyuruldu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşlerini kaybetmiş kadınlar için yardım programı başlattı. Bu program kapsamında, hak sahibi kadınlar için her ay düzenli olarak hesaplanan bir yardım ödemesi yapılacak.

bakanlıktan tadilat ruhsatı Haberi

bakanlıktan tadilat ruhsatı

Çevre ve Şehircilik Hakanlığının düzenlemesiyle, inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu derişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat rulısatı" alınmadan yapılabilecek. Böylece bu tür değişiklikler için inşaatların durması gerekmeyecek. 

Bakanlık tarafından hazırlanan İmar Kanunu ile Bazı Kanısı ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Daire Kanunu Tasarı kapsamında, inşaat sektöründe bürokrasi azaltılacak. 


Tasarıya göre. ruhsatlı olarak inşasına haşlanan yapılarda. yapı inşaat alanını artırmayan, silueti, bağımsız bolüm birim alanını değiştirmeyen ve taşıyıcı sistemi etkilemeyen değişiklikler, tadilat ruhsalı alınmadan yapılabilecek. 

Binitin için ise yapı sahibi ile müteahhidinin,  proje müellifinin uygun görüşü ve ilgili fenni mesulün onayı ve her türlü sorumluluğu üstlenmesi gcrckccck. 

Iskan aşamasında tüm değişiklikler tadilat projesiyle ruhsata bağlanacak ve iskan belgesi düzenlenecek. 


Uygulamayla, tadilat ruhsatı alınana kadar inşaatların durmasına gerek kalmayacak. Böylece bürokrasi ortadan kaldırılarak, mağduriyetler giderilecek. 

Yetkililer,...