08 / 05 / 2024

bakırköy bina kat yüksekliği

bakırköy bina kat yüksekliği

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu 17 Ağustos Marmara depreminden sonra konut sektörü üzerinden yeni bir rant ekonomisi yaratıldığını söyledi. Kerimoğlu, kentsel dönüşümün de nüfus yoğunluğunu artırmaması gerektiğini belirtti.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Bakırköy'deki 6 katlı bina çelikle güçlendirildi!

İstanbul'da yapı stokunun tartışıldığı son günlerde ise Bakırköy'de bir bina görüntüsüyle dikkat çekti. 6 katlı apartmanda çelik konstrüksiyon güçlendirme yapıldı.

Bakırköy'de 8 ay önce boşaltılan bina yıkılmayı bekliyor!

Bahçelievler'de yıkılması bekleyen binanın aniden çökmesinden sonra gözler tahliye edilen binalara çevrildi. Bakırköy'de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 3 bloklu Derya apartmanının yaklaşık 8 ay boyunca yıkılması bekleniyor.

Bakırköy’deki riskli binaya kafes tipi güçlendirme!

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

Bakırköy Geriatri Merkezi'nin temeli atıldı!

Türk Kızılayı'nın Bakırköy'de inşa edilecek Geriatri Merkezi için ilk adım atıldı. Temel atma törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, bağışçı Niyazi Mete katıldı.

Özak GYO, Emlak Konut Bakırköy arsa ihalesine katıldı!

Emlak Konut'un İstanbul Bakırköy Şevketiye'deki arsası için gerçekleştirilen ihaleye Özak GYO'da katıldı.

Bakırköy Ofis Karat kimin?

Ön satışların başladığı Bakırköy Ofis Karat projesi Emlak Konut'un dün başlattığı "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" isimli konut satış kampanyasına katıldı. Peki Bakırköy Ofis Karat kimin?

Ofis Karat Bakırköy iletişim!

Ön taleplerin toplandığı Ofis Karat Bakırköy projesi Emlak Konut'un "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" isimli konut satış kampanyasına katıldı. Ofis Karat Bakırköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

Kemerburgaz Üniversitesi Bakırköy Sağlık Kampüsü açıldı!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açılan Kemerburgaz Üniversitesi Bakırköy Sağlık Kampüsü ve Bakırköy Diş Hastanesi 40 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu.

Bakırköy Menekşe-Nergis Çocuk Evi açıldı!

Bakırköy Belediyesi’nin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde açılışı yapılan Menekşe – Nergis Çocuk Evi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Stk’lar, öğretmenler, çocuklar ve velilerin katılımıyla açıldı.

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sıkıntısı büyük!

Kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul’da devam ederken, gayrimenkul sektörü oyuncuları da dönüşümle ilgili önerilerini açıklıyor. Bilgin Akaydın, “Bakırköy’deki kat yükseklikleri 10-12 kata çıkmadıkça kentsel dönüşüm çok zor gözüküyor” dedi.

Bakırköy'de icradan 10.2 milyon TL'ye satılık bina!

Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul Bakırköy'deki binayı satışa çıkardı. 2 katlı betonarme olan taşınmazın satış bedeli 10 milyon 2 bin 414 TL olarak belirlendi.

bakırköy bina kat yüksekliği Haberi

bakırköy bina kat yüksekliği

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER)’nin Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği ve Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, Mimar Ahmet Tarkan Altıner ve Göktuğ Gülyenci’nin konuşmacı olarak katıldığı “Kentsel Dönüşüm ve Kentlerin Geleceği” konulu panele

katılan Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Bakırköy’deki kentsel dönüşüm ile yapılanları anlattı.


Sadece rant ekonomisi yaratıldı

Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu sözlerine 17 Ağustos Marmara Depremi'nden örnekler vererek başlayarak, "17 Ağustos 1999 depremi çok önemli bir tarihtir. Bu tarihi önemli kılan, bu deprem gerekçe gösterilerek konut sektörü üzerinden  Türkiye’de rant ekonomisini yaratmaktır. Olası bir depremde güvenilir evlere ihtiyacımız var denilerek bu tarihten sonra tek konut üretildi. Konut üretildi ama içinde

yaşayacak insanlara aş ve iş üretilmedi. Sadece rant ekonomisi yaratıldı" açıklamasını yaptı.


5 katlı binayı 20 kat yapamazsınız

Bakırköy...