09 / 05 / 2024

balat yenileme

balat yenileme

Sulukule Projesinin iptali sonrasında Balat'da iptal edildi. Balat'ın iptal edilme gerekçesi ise mahalle kültürünün yok edilmesi

Yapı ruhsatı yenileme için gerekli belgeler!

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte yapı ruhsatı yenileme için gerekli belgeler...

Çanakkale Kentsel Yenileme Projesi Hayata geçiyor!

Kent Vizyonu için büyük bir adım olan Kentsel Yenileme (Dönüşüm) projesi hayata geçiyor. 2 Temmuz'da, Prof. Dr. Türkan Saylan Tesislerinde yapılacak olan İnşaat Mühendisleri(İMO)'nun düzenleyeceği panel öncesi merak edilen soruları cevaplıyor.

Fener ve Balat Vapur İskeleleri'nin restorasyon ihalesi 26 Haziran'da yapılacak!

Fener ve Balat Vapur İskeleleri'nin restorasyon işinin ihalesi 26 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı işleri Müdürlüğü tarafından yapılacak. Söz konusu iskelelerin ihalesi açık ihale şeklinde gerçekleştirilecek...

Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nin yenileme çalışmaları tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yaz dört gözle beklenen Açık Hava Yaz Konserleri öncesi Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde yenileme çalışmaları yaptı. Sahne, konuklarına müzik ve eğlence ile dolu eşsiz dakikalar yaşatmaya hazır.

Üsküdar Belediyesi Harem için yenileme projesi geliştirdi!

Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi'nin ortak girişimiyle, Harem için yenileme projesi geliştirildi. Otogar taşınacak, turistik gemiler için liman yapılacak. Ayrıca eğlence ve dinlenme alanları oluşturulacak.

Sandıklı'da kentsel yenileme sürüyor!

Sandıklı'da kentsel yenileme sürüyor. Yapılan çalışmalar sonucu Afyon caddesindeki kullanılmayan evlerin yıkılması sonucu trafik akışı rahatladı. Bina sahipleri kentsel dönüşüme katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projeleri!

Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projeleri nelerdir? Yenileme Dönüşüm projelerinde aranan özellikler nedir? Hak sahipliğini kim belirliyor? İşte soruların yanıtının bulunduğu Kentsel yenileme gecekondu dönüşüm projelerine ilişkin rehber...

Bursa Foresta Balat'ın yüzde 70'i tamamlandı!

Lüks konut projelerinin merkezi haline gelen Balat'ta marka yaşam alanı olma iddiasıyla başlayan Foresta Balat Housing Research verilerine göre 9 ayda Bursa'nın en çok beğenilen ilk üç konut projesi arasına girdi.

Foresta Balat, 9 ayda Bursa'nın en çok beğenilen ilk üç konut projesi arasına girdi!

Hem lokasyon hem de farklı özellikleriyle beğeni toplayan konut projesi Foresta Balat, Balat mahallesinin prestijli yaşam alanı olacak. Projenin görücüye çıkan örnek blok ve daireleri kıskandırıyor.

Foresta Balat'ta yaşam başlıyor!

Foresta Balat yaşam başlıyor Housing Research verilerine göre 9 ayda Bursa'nın en çok beğenilenleri arasında yer alan konut projesi Foresta Balat, Aralık 2014'te sakinlerini ağırlamaya başlayacak.

The Two Faces of January filminin çekimleri kentsel dönüşüm için Balat'tan Londra'ya taşındı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Balat’ta yapılan inşaatlar, “The Two Faces of January” filminin çekimlerini de etkiledi. The Two Faces of January filminin yarım kalan çekimler, Londra’da tamamlandı.

TEM otoyolu yenileme çalışması nedeniyle bazı noktalarda aksamalar yaşanıyor!

TEM otoyolunun Gebze-İzmit bölümündeki viyadüklerde yenileme çalışması nedeniyle Gebze ve Körfez ilçeleri arasında bazı noktalarda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyrukları oluştu. Gebze turnikelerinden çıkan sürücüler yoğunluk oluşturdu...

Esenler'de kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve İBB ile işbirliği halinde kentsel yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ederken, vatandaşlar da kentsel dönüşüme yoğun ilgi gösteriyor. Esenler'de kentsel yenileme çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor...

balat yenileme Haberi

balat yenileme


İstanbul 5. İdare Mahkemesi Fener, Balat, Ayvansaray’daki yenileme projesini 2863 sayılı yasa kapsamında “Hukuka aykırı” bularak iptal etti. Gerekçeli kararda en önemli dayanak ‘mahalle kültürünün yok edilmesi’. Kararda mahalle kültürü yaşamadıktan sonra, fiziki binaların yenilenmesinin şehircilik anlayışından uzak olduğu vurgulandı. 


İptal kararı, semtte bayram havası yarattı. Fener Balat Ayvansaray Derneği (FEBAYDER) temsilcisi Çiğdem Şahin, kararın, bölgede 280 bin metrekarede 900 bina ve 3 bin kişiyi ilgilendirdiğini, ancak Türkiye’de kentsel dönüşüm alanı kapsamındaki bütün bölgeleri ilgilendirdiğini savundu. Şahin, “Bu alan büyük rant sağladığı için peşimizi bırakmayacaklar. Binalarımızı güzelleştirmek ve depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalarımız var. Mahalle halkı olarak projeler üreteceğiz. Deprem Yasası gibi özel yasalar var. Bu yasalar var olduğu sürece mücadelelerimiz devam edecektir” dedi. 


Fatih Belediyesi rahat


Fatih Belediye Başkanı Mustafa...