16 / 05 / 2024

balkanlar hırvatistan yatırım

balkanlar hırvatistan yatırım

Balkan ülkeleri arasında 2014 yılı içerisinde en fazla yabancı yatırım çeken ülke Hırvatistan olurken, Bosna Hersek bu konudaki son sırada yer aldı.

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

Geçen yıl yüksek getiri oranı ile yatırım araçları liginde rekor kıran borsa, bu yıl yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Endeks, bu yıl 5 bin 500 puanı test etmesine rağmen bir türlü tutunamayıp düşüş trendine devam ediyor. Peki hisse senedine yatırımın cazibesi azaldı mı? İşte o sorunun yanıtı...

Altın yeni sahneye bomba gibi girerken asıl şampiyon belli oldu! Buna yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Hemen bakın

Altın, yeni yıla bomba gibi girerken, 2023 yılının asıl şampiyonu belli oldu. Buna yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Hemen bakın!

Gkıh Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Gkıh Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi Sarıyer'de Halil Görkem Sokullu tarafından kuruldu.

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Efrahim Atmaca tarafından açıldı.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Hıllmen Group Yatırım İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hıllmen Group Yatırım İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Anzor Kartoev ve Sami Dağıstanlı ortaklığında kuruldu.

Konut yatırımının en hızlı döndüğü iller belli oldu!

Türkiye'de konut yatırımında en hızlı dönüş olan şehirler açıklandı. En kısa sürenin 18 yıl olurken, en uzun amorti süresi ise 31 yıl olduğu belirtildi. 

H And L Yatırım Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

H And L Yatırım Yönetimi Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Weı Lu tarafından kuruldu.

OSB'lerin yatırım alma süreci Yatırımlarda Devlet Yardımları kararıyla hızlanacak!

"Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişiklik ile OSB'lerin yatırım alma süreci hızlanacak. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kararın OSB'lere can suyu olacağını belirtti...

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar avroluk yatırım!

AB Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı belirtildi.

balkanlar hırvatistan yatırım Haberi

balkanlar hırvatistan yatırım

Balkan ülkeleri arasında 2014 yılı içerisinde yabancı yatırımcıların en fazla tercih ettiği ülke, Hırvatistan oldu.


Ekonomik kriz, artan işsizlik oranları ve diğer mali sıkıntılar nedeniyle Balkan ülkelerindeki hükümetler ülkelerine yabancı yatırımcıları çekebilmek için yoğun çaba harcarken, özellikle zengin doğal kaynakları ve turizm potansiyeli ile bilinen Balkan ülkeleri son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği ülkelerin başında geliyor.


2013 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) üye olan Hırvatistan yabancı yatırımlar anlamında geçen yıl Balkan ülkeleri arasında en gözde ülke oldu. Yabancı yatırımcılar, ülkedeki işçilik maliyetinin yüksek olmasına rağmen, Hırvatistan'a yatırım yapmayı sürdürdü.


Hırvatistan Ulusal Bankası'nın verilerine göre, 2014 yılının ilk dokuz aylık diliminde ülkeye yapılan yabancı yatırımların miktarı 1 milyar 880 milyon avro.


Ekonomi uzmanları, Hırvatistan'daki yüksek işçilik maliyetlerinin ve diğer giderlerin ülkenin daha fazla yabancı yatırım...