03 / 05 / 2024

balkon net alana dahil mi

balkon net alana dahil mi

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Buzdolabı alana 2 bin TL indirim fırsatı Vestel'de! 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel,487 net litreye sahip gardırop tipi buzdolaplarından birini alana 2 bin TL indirim kampanyasını tüketicisinin beğenisine sundu.

AND Pastel’de daire alana balkon hediye!

AND Gayrimenkul tarafından İstanbul Kartal’da inşa edilen AND Pastel’de ‘’Açık Hava Günleri’’ başladı. 31 Ekim’e kadar devam edecek kampanya ile 2+1 veya 3+1 dairelerden birini alana bahçe veya balkon hediye ediliyor.

Balkonlar net alandan çıktı!

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

Konutlardaki net alan kavramına yeni hesaplama!

Konutların net alanı balkon, kat bahçesi ve terası dikkate alınmadan hesaplanacak. Maliye bakanlığı hazırladığı bir özelge ile bu konudaki muğlaklığı sona erdirdi.

Balkon net alana dahil mi?

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Soğanlık Çukurova Balkon fiyat!

Kartal Soğanlık'ta hayata geçmeye hazırlanan Çukurova Balkon projesindeki 244 konut satışa çıktı. 7 bin metrekare alana yayılan Soğanlık Çukurova Balkon projesi fiyat listesi haberimizde yer alıyor.

Balkon metrekareye girer mi?

Bir evin gerçek kullanım alanını net metrekare söylüyor. Peki açık çıkmalar olarak nitelendirilen balkonlar metrekareye dahil edilir mi? Balkon metrekareye girer mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir?

Gömme balkon ve çıkma balkon ayrımı nedir? Hangi balkon tipinde dava açılabilir? Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında bu soruları cevapladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Firmalar ilan vermek için neden isbul.net'i tercih ediyor?

2011 yılından bu yana, gerek küçük ölçekli işletmelerin gerekse orta ve büyük ölçekli şirketlerin eleman bulma konusundaki en büyük yardımcısı olan isbul.net, kaliteli hizmetinin yanı sıra ekonomik hizmet anlayışı ile de dikkat çekiyor...

Demir Romance'den ev alana Maldivler'de tatil hediye!

Demir Romance'den ev alana tatil hediye. 23 Aralık – 14 Ocak 2014 tarihleri arasında geçerli kampanya ile Demir Romance’ den ev alanlar, istedikleri yerde istedikleri zaman tatil yapma fırsatı yakalıyor...

Yabancılar Kasım ayında 395 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi!

Yabancılar Kasım ayında 395 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi ve endeks yüzde 2,41 düştü. BİM, 36 milyon dolar ile yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senedi olurken, BİM'i, Verusa Holdüıg ve Enka İnşaat takip etti...

Yabancılar Kasım ayında 391 milyon dolar net satım gerçekleştirdi!

BIST Hisse senedi piyasasında yabancılar Kasım ayında 391 milyon dolar net satım gerçekleştirmiştir. Böylece 2013 yılının ilk 11 aylık döneminde yabancılar toplamda 235 milyon dolarlık net satım gerçekleştirmiş oldular.

Adana'da yeşil alana gençlik merkezi yapılmasına karşı çıkılıyor!

Çevre Mühendisleri Odası Adana Bölge Temsilciliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınan Merkez Park, Demir Köprü ve Seyhan Nehri arasında kalan yeşil alana, gençlik merkezi yapılmak istenmesine tepki gösterdi...

balkon net alana dahil mi Haberi

balkon net alana dahil mi

Balkon net alana dahil mi?

Balkon, yapılarda dış duvar seviyesinin önünde, genellikle üstü de açık olan bölüm olarak nitelendiriliyor. Bu alanların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor.


Ancak, imar yönetmelikleri gereğince net metrekare hesabında, açık çıkmalar yani balkonlar metrekareye girmiyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan oluyor. 


Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merpenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi...