06 / 05 / 2024

balta ifrazlı

balta ifrazlı

Bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, balta ifrazlı ne demek?

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Asb Mimarlık Anonim Şirketi Kuruldu!

Asb Mimarlık Anonim Şirketi bugün Pendik’te Abdullah Samİ Balta tarafından kuruldu.

Black Pearl İnşaat Yapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Black Pearl İnşaat Yapı Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Abdulkadir Balta ve Orkun Eraslan ortaklığında kuruldu.

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Fed Constructıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fed Constructıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Fedhullah Balta tarafından kuruldu.

TÜİOSB’de parsel teslimleri Haziran'da başlayacak! 

Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Başkanı Gül Akyürek Balta, tarımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların kümeleneceği OSB’de Haziran'dan itibaren sanayi parsellerini teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Roza Grup Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Roza Grup Yapı Anonim Şirketi bugün Güngören'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Baltaş, Gülan Baltaş ve Şirvan Baltaş ortaklığında kuruldu.

Coliseum İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Coliseum İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Baltaş tarafından kuruldu.

Çelikler Elektronik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Çelikler Elektronik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Muaz Balta tarafından kuruldu.

Kıbrıs Alayköy Sanayisi'nde tuğla örerken yere düşen inşaat işçisi yaralandı!

Alayköy Sanayisi 2’nci etap inşaat alanında çalışan 45 yaşındaki Ahmet Balta, 5 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaralandı...

Alper Balta İnşaat Mühendislik Taahhüt Hırdavat Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alper Balta İnşaat Mühendislik Taahhüt Hırdavat Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Balta tarafından kuruldu.

balta ifrazlı Haberi

balta ifrazlı

Balta ifrazlı ne demek?

Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olan İfraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


İfraz işlemi gerekli belgelerin temin edilmesi, kadastro çalışmalarının yapılması ve harçların ödenmesi ile Tapu Dairesinde yapılıyor. 


Yapılan bazı ifrazlar, niteliğine göre "Balta ifrazlı" adını da alabiliyor. Peki, balta ifrazlı ne demek? Balta ifrazlı arsa nasıl olur?


Balta ifrazı..

Bir parselin, bir yola bakmayan iki yeni parsele bölünmesi durumunda, arkadaki parseli yola bağlamak üzere dar bir çıkmaz sokak yapılıyor. Bu tür ifraza parselin ve yolun biçimi bir baltayı andırdığı için balta ifrazı deniyor.


İmar yönetmelikleri gereğince genelde;...