10 / 01 / 2025

banka ekspertiz raporuna itiraz

banka ekspertiz raporuna itiraz

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

banka ekspertiz raporuna itiraz Haberi

banka ekspertiz raporuna itiraz

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi başvurusunun kabul edilmesinin ardından banka gayrimenkulün değer tespiti için ekspertiz raporu istiyor.  Gayrimenkulün değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor. 


Eksper yaptığı incelemelerde hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor.


Bankaya sunulacak olan ekspertiz raporunda gayrimenkul hakkında bilgilere yer veriliyor. Bu rapor sonrasında banka, gayrimenkule vereceği kredinin belirlemesini yapıyor.


Ekspertiz raporunda, gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi özelliklere yer veriliyor. 


Toplanan bu bilgilerin ardından işlemler tapu dairesinde devam ediyor.  Tapu dairesinde taşınmazın üzerinde herhangi bir ipotek, şerh, irtifak hakkı olup olmadığı ve bu durumun...