29 / 04 / 2024

Bankacılık Kanunu değişiyor

Bankacılık Kanunu değişiyor

Hükümetin, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu başta olmak üzere bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısında Vakıfbank ile ilgili çok önemli bir değişiklik yer aldı. Çoğunluk hisse Hazine'ye devredilecek!

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Emeklilikte hem sistem hem aylık bağlama oranı değişiyor! Milyonlara çifte emekli maaşı fırsatı! SON DAKİKA! 

Yeni emeklilik sistemi için 12. Kalkınma Planı ile düğmeye basılıyor. Söz konusu plan ile emekli maaşı sistemi ve emeklilik kriterleri değişiyor. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı resmen değişiyor! Hemen hesaplara yatırılacak olan bu yeni maaşlara bakın!

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşları resmen değişiyor. Peki evde bakım maaşları 2024 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan o son dakika rakamları...

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Bankacılık hizmetleriyle henüz tanışmamış kadınlara müjde! Garanti’li eğitim ve iş fırsatı!

Garanti BBVA, kadınları yakından ilgilendiren bir programı başlattığını duyurdu. Henüz bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları hedefleyen banka, onların aktif bir şekilde ekonomiye katılımını desteklemek amacıyla ‘Hesabını bilen Kadınlar’ programını başlattı.

Bankalarda adeta büyük deprem! İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor! İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Bankalarda adeta büyük deprem... İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor... İşte banka banka son dakika faiz oranları...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor!

Emeklilik sisteminde köklü düzenlemeler geliyor. Özellikle erken emekli olmak isteyen Bağ-Kurlular için prim şartı değişiyor.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Bankacılık Kanunu değişiyor Haberi

Bankacılık Kanunu değişiyor

Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı, bütçe ve seçim çalışmaları sebebiyle gündeme getiremediği, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yürürlük ve yürütme dahil toplam 60 maddeden oluşan tasarıda, en öne çıkan maddeler ise VakıfBank’ın yüzde 58 hissesinin Hazine’ye devredilmesi, kamu bankalarının katılım bankası kurmasına olanak sağlanması ve Fon bünyesindeki bankalarla ilgili düzenlemeler oldu. 


Tasarıda, bankaların faaliyet izninin kaldırılarak el konulmasına yönelik yeni bir model getirildi. “Satınalma ve üstlenme modeli” olarak adlandırılan bu yönteme göre, faaliyet izni kaldırılan banka bir kurulacak köprü bankaya ya da kurulmuş bir başka bankaya tüm hak ve yükümlülükleriyle devredilecek. El konulan bankanın varlıkları, yükümlülüklerini karşılamazsa aradaki fark Fon tarafından ödenecek. 


Tasarıyla köprü banka kurulmasına ilişkin hükümler...