21 / 05 / 2024

Bankada hesabı olanlar dikkat

Bankada hesabı olanlar dikkat

Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi düşürülerek 1 yıldan uzun vadeli mevduat hesaplarında oran sıfırlandı.

Ev sahiplerine uyarı! Kiracının depozitosu mevduat hesabında tutulmak zorunda!

Konut sahiplerinin kiracılarından aldıkları depozitoyu değer kaybına uğramaması için bankada bir mevduat hesabında tutması gerekirken pek çok kişi de "Ev sahibi depozitoyu faiziyle birlikte geri verecek mi" sorusuna yanıt arıyor? İşte detaylar...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Bankalarda dövize endeksli hesabı olanların cebine giden 818 milyar TL ile ülkenin ihtiyaç duyduğu okul, hastane, yol ya da deprem bölgesinde yaklaşık 550 bin konut inşa edilebilecekti.

Bankada altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini hesabı olanları ilgilendiriyor! Tarih uzatıldı!

Bankalarda altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları olanları ilgilendirecek yeni karar alındı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih resmen uzatıldı. 

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Mevduata devlet güvencesi yükseldi! Bankada parası olanlar hemen baksın: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, bankalarda bulunan TL cinsinden mevduatın devlet güvencesine tabi tutarı yüzde 38 yükselişle 400 bin TL'den 650 bin TL'ye yükseltildi. İşte ayrıntılar...

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

Mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı! Bankada parası olanlar dikkat!

Mevduat faizlerinde görülen hareketlenme geçtiğimiz hafta da devam etti. Mevduat faizlerinde 1-3 ay arası vadeli mevduat faizleri yüzde 46'ya dayandı. 

Ziraat Bankası bir defaya mahsus hesaplara 2 bin TL yatıracak! Ziraat Bankası hesabı olanlar yaşadı!

Ziraat Bankası, kasım ayına girer girmez yeni kampanyalarını uygulamaya başladı. Son olarak düzenlediği yeni kampanyası kapsamında 2 bin TL hediye edeceğini açıklayan Ziraat Bankası, kampanyanın 15 Kasım’da sona ereceğini duyurdu.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Mevduat faizleri artmaya devam edecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politka faizini yüzde 35 seviyesine yükseltmesinin ardından bankalar da mevduat faizlerinin yükseltmeye başladı. Peki mevduat faizleri yükselmeye devam edecek mi?

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat! Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak!

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat... Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Bankada parası olanlar acilen bu son dakika rakamlarına bakın! Gören de de duyan da inanamıyor!

Bankada parası olanlar, mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Eğer sizin de bankada paranız varsa acilen bu rakamlara bakın...

Bankada hesabı olanlar dikkat Haberi

Bankada hesabı olanlar dikkat

Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi düşürüldü ve1 yıldan uzun vadeli mevduat hesaplarında oran sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Türk lirasının değerini korumak, birikimlerin Türk lirası cinsinden açılmış mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak ve yastık altı birikimlerin bu hesaplarda değerlendirilmesini teşvik etmek amacıyla 31 Aralık 2020 tarihine kadar TL cinsindeki mevduat ve katılım hesaplarından elde edilen gelirlerde tevkifat oranları azaltıldı.

TL mevduatları

Türk lirası mevduatlara ödenen faizlerden, vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplar için yüzde 15'lik kesinti yüzde 5'e, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12'lik kesinti yüzde 3'e düşürüldü.

1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan kesinti oranı ise sıfırlandı.

Kar...