06 / 05 / 2024

Bankaların net karı son durum

Bankaların net karı son durum

Bankaların net karı 20 milyar dolara ulaştı. Türk bankacılık sektörünün net karı eylül ayı itibarıyla yüzde 16,2 artış göstererek 19,9 milyar liraya çıktı...

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Mavi’nin ilk çeyrek net karı yüzde 71 artışla 515 milyon TL oldu!

Jean markası Mavi ilk çeyrekte konsolide gelirlerini yüzde 109 oranında artırdığını açıkladı. Şirketin net karı yüzde 72 oranında büyüyerek 515 milyon lira olurken, Mavi CEO’su Yavuz, yılın geri kalanında aynı performansı sürdüreceklerini belirtti.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

THY, 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

THY'nin 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar ettiği açıklandı. İşte şirket tarafından paylaşılan o rakamlar...

Koç Holding, 2023'ün ilk çeyreğinde net karını yüzde 150 artırdı!

Koç Holding tarafından ilk çeyreğe ilişkin bilanço resmen açıklandı. Buna göre, Koç Holding, 2023'ün ilk çeyreğinde net karını yüzde 150 artırdı. İşte o rakamlar...

Bankacılığın net karı 26,24 milyar lira oldu!

Bankacılık sektörü net karı Şubat ayında 26,24 milyar Türk Lirası'na ulaşırken, Ocak-Şubat dönemi karı ise 65,56 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusuna son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Altın fiyatları son zamanlarda yatırımcıların kafasını karıştırmaya başladı. Altın fiyatlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusunu son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

İş Bankası'ndan flaş açıklama! Son değişiklik yanlış anlaşıldı, bankaların istediği oldu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınırı yüzde 20'den yüzde 5'e çeken düzenlemenin eksik ve yanlış anlaşıldığını belirtti.

Bankacılık sektörünün net karı 33,96 milyar TL oldu! Resmen 5 katı aştı! 

Bankacılık sektörünün net kârı Eylül 2022'de 33,96 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. Bankalar, 9 aylık dönemde ise yüzde 402 yükselişle 286 milyar Türk Lirası kar elde etti. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde sektörün kârı 56,9 milyar TL olarak belirlenmişti. İşte ayrıntılar...

Goldman Sachs'ın net karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, net karının bu yılın üçüncü çeyreğinde 2021'in aynı dönemine göre yüzde 43 düştüğünü gördü.

Bankaların net karı son durum Haberi

Bankaların net karı son durum

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, eylül ayı itibarıyla geçen yıl sonuna göre yüzde 20,3 artarak 1 trilyon 649 milyar liraya ulaşırken, dönem net karı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,2 artış göstererek 19 milyar 851 milyon liraya çıktı.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eylül ayına ilişkin "Bankacılık Sektörü Genel Görünümü" raporunu açıkladı.


Buna göre, sektörün aktif büyüklüğü geçen yıl sonuna göre yüzde 20,3 arttı ve eylül ayı itibarıyla 1 trilyon 649 milyar liraya yükseldi. En büyük plasman kalemi olan krediler, 990,4 milyar lira ile yüzde 60,1'ini oluşturdu.


Sektörün dönem net karı da eylül ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,2 artış göstererek, 19 milyar 851 milyon liraya ulaştı. Aktif karlılık yüzde 1,8, özkaynak karlılığı da yüzde 15,4...