28 / 04 / 2024

Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik

Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu, bugünkü yazısında 11 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de bankaları ilgilendiren önemli değişiklikten bahsetti. Bankaların gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşmesi engellenecek.

Bankalar hacizle alınan evi 3 yılda satacak!

Bankalar, özkaynaklarının yüzde 50’sini aşan gayrimenkulleri ile alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları emtia ve gayrimenkulleri 3 yıl içerisinde elden çıkarmak zorunda kalacaklar. Değişiklikler, 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girecek.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

Bu bankalar 36 ay vadeli 50 bin lira kredi veriyor! İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz oranları...

Bankaların ihtiyaç ve tüketici kredi tutarları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Nisan ayına girmemizle birlikte bankalardan yeni kampanya açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bankalar ödeme takvimine ilişkin ayrıntıları internet şubeleri üzerinden paylaşıyor. İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz or

Altına ilişkin nokta atışlar yapan uzman ekonomist, altın sahiplerini uyardı! İşlem yapmadan mutlaka bakın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in alım-satım işlemiyle ilgili yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. İslam Memiş, yatırımcılara çok net tarih verdi.

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre altında 2 uzman isim, tahminlerini ve beklentilerini yayınladı. İşte detaylar...

İş Bankası'ndan flaş açıklama! Son değişiklik yanlış anlaşıldı, bankaların istediği oldu

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınırı yüzde 20'den yüzde 5'e çeken düzenlemenin eksik ve yanlış anlaşıldığını belirtti.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31834 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik Haberi

Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik

11 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de bankaları ilgilendiren önemli bir değişiklik yayımlandı.


Bankaların 5411 sayılı Bankalar Kanunu’nun 57. maddesi gereği sahip oldukları gayrimenkullerin bilanço (defter) değeri öz kaynaklarının toplamının yüzde 50’sini aşamaz. Öte yandan bankalar ticaret amacıyla gayrimenkul ve emtianın alım ve satımı ile uğraşamaz, ipotekli konut finansmanı kuruluşu ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları hariç olmak üzere ana faaliyet konusu gayrimenkul ticareti olan ortaklıklara katılamazlar. Bu yasal düzenlemedeki amaç bankaların gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşmesini önlemek. Çünkü Türk bankacılık sistemi kredi verirken teminat olarak birinci derecede gayrimenkulleri kabul etmektedir. Krediler ödenmediği takdirde bankaya ipotek edilen gayrimenkuller satılıncaya kadar bankanın aktifinde yer alıyor yani mal varlığına dönüşüyor. Bu da bankaların öz varlık durumunu, sermaye yeterlilik oranını etkiliyor. Bankaların öz kaynaklarını daha çok nakit ve...