05 / 05 / 2024

barınma yardımı şartları

barınma yardımı şartları

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere bedava elektrik yardımında bulunduğu gibi dar gelirlilerin evini yapma, onarması ve eşya konusunda da destek sağlıyor. Buna göre, prefabrik ev yapımında 30 bin TL, betonarme ev yapımında ise 40 bin TL'lik destek veriliyor.

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile yardımları kapsamında barınma yardımı veriliyor. Yardım kapsamında 40 bin TL hesaplara yatırılıyor.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

Mayıs ayında son yapılan düzenleme ile evde bakım yardımından faydalanmanın şartları da değişti. Peki kimler 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımını alabilir? İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Her ay hesabınıza 4.336 TL yatacak! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan yardım ödemelerine bir yenisi daha ilave edildi. Bu ödeme doğrultusunda, başvuruyu e-Devlet üzerinden yapabilir ve kabul edilmesi durumunda aylık 4.336 TL yardım alabilirsiniz. Peki, başvuru şartları ve detayları nelerdir? Sizin için derledik...         

barınma yardımı şartları Haberi

barınma yardımı şartları

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere bedava elektrik yardımında bulunduğu gibi dar gelirlilerin evini yapma, onarma ve eşya konusunda da destek sağlıyor.

Posta'da yer alan habere göre; destek tutarları evin yapısına göre değişebiliyor. Prefabrik ev yapımında 30 bin TL, betonarme ev yapımında ise 40 bin TL'lik katkı sunuluyor. Ev onarımına 20 bin TL yardımda bulunurken, 5 bin TL de ev eşyası desteği veriliyor. 

Nasıl Başvurulur?

Bu yardıma hane içinde kişi başı net geliri, asgari ücretin 1/3'ünden (852.53 TL) az olan aileler başvurabiliyor. 

Ayrıca yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da var. Bu şartları taşıyan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubelerine veya...