18 / 05 / 2024

Barry Eichengreen Aynalı Salon

Barry Eichengreen Aynalı Salon

Dünya Gazetesi'nden Ömer Faruk Çolak bugünkü yazısında Barry Eichengreen’in “Aynalı Salon” adlı kitabın konut harcamaları ve kriz ilişkisi üzerine yazılan bölümlerini konu aldı. İşte o yazı...

ABD'de emlak kredileri nedeniyle her hafta bir bankanın batması bekleniyor!

115 milyar dolarlık emlak devi Starwood Capital Group’un ortak kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Barry Sternlicht, yaptığı açıklamada ABD’de 4 binden çok bölgesel bankanın risk altında olduğuna değindi.

Milyarder iş insanından Bitcoin tahmini!

Kripto para birimlerinde yaşanan satışlar sonrasında Bitcoin fiyatları düşüşe geçti. Zirvesinden yüzde 40 oranında uzaklaşan Bitcoin toparlanmaya çalışırken milyarder iş insanı Barry Sternlicht'ten Bitcoin'e yönelik yeni tahmin geldi. 

125 yıllık Aynalı Köşk kurtarılmayı bekliyor!

125 yıllık tarihe sahip ve Kars Belediyesi tarafından borcu karşılığında icara yoluyla haraç mezat satıldığı günler boyunca kamuoyunda tartışmalara neden olan Aynalı Köşk, dibinde ve üzerinde biten ağaçlar tarafından her geçen gün eriyor.

Gümüşhane'deki Aynalı Viraj Tüneli tepki çekiyor!

Gümüşhane’de İkisu-Şiran karayolunun 8. kilometresinde yüklenici firma tarafından başlanan ancak yarım bırakılan Aynalı Viraj Tüneli tepki çekiyor..

Safiya Home Mimari Dekorasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Safiya Home Mimari Dekorasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te Maısoon Barry tarafından kuruldu. 

Aşırı konut harcamaları, önce mutluluk sonra felaket getiriyor!

Dünya Gazetesi'nden Ömer Faruk Çolak bugünkü yazısında Barry Eichengreen’in “Aynalı Salon” adlı kitabın konut harcamaları ve kriz ilişkisi üzerine yazılan bölümlerini konu aldı. İşte o yazı...

Zehnder’den Charleston aynalı radyatör!

Avrupa’nın ilk çelik radyatör üreticisi Zehnder’in 3 milyondan fazla uygulama seçeneğiyle sunulan Charleston modeli, aynalı versiyonuyla yaşam alanlarına hem şıklık hem de fonksiyonellik katıyor.

Gümüşhane Aynalı Viraj Tüneli'nde ışık göründü!

Gümüşhane'nin il merkezi ile doğrudan yolu olmayan tek ilçesi olan Şiran'a ulaşımı sağlayacak olan ve 18 yıldır inşaatı devam eden İkisu-Şiran yolunun 11. kilometresinde bulunan ve yörede Aynalı Viraj Tüneli olarak adlandırılan tünel inşaatında ışık göründü.

Gümüşhane Aynalı Tüneli çalışmaları durdu!

İkisu-Şiran yolu skandal bir iddia ile yeniden gündeme geldi. Gümüşhane'de 18 yıldır inşaatı devam eden İkisu-Şiran yolu üzerinde yapılan Aynalı Tüneli firmalar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı yine durdu

Burdur Ticaret Odası'nın binası onarılıyor!

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) hizmet binasının dış cephe ve iç bölümlerinde tadilata girildi.BUTSO hizmet binasını kaplayan mavi alüminyum çerçeveler sökülerek, aynalı cam kaplama yapılıyor.

Sakarya Aynalıkavak Çarşısı yenilendi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir tarihinde önemli yeri olan yapılar ve bölgelerde yenileme çalışmalarını bir bir hayata geçiriyo, Aynalıkavak Çarşısı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmalar esnafın büyük beğenisini kazandı.

Kocaeli Kozluk'ta binalar yenileniyor!

Kozluk Mahallesi Aynalıkavak Sokak'ta bulunan binaların cepheleri İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince "binalar boyanıyor şehrimiz güzelleşiyor" projesi kapsamında güzel bir görüme kavuşturuldu.

Kocaeli Kozluk'taki çıkmaz sokak açıldı!

Fen İşleri Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Kozluk Mahallesi Aynalıkavak yanındaki sokağın açılması için bir süre önce çalışma başlatıldı. İş makinaları yardımıyla oldukça dik olan yerde gerekli düzenlemelerin ardından üst yapı çalışmasına geçildi.

Barry Eichengreen Aynalı Salon Haberi

Barry Eichengreen Aynalı Salon


Dünya Gazetesi'nden Ömer Faruk Çolak bugünkü yazısında Barry Eichengreen’in “Aynalı Salon” adlı kitabın konut harcamaları ve kriz ilişkisi üzerine yazılan bölümlerini konu aldı. İşte o yazı...


TUİK, GSYH’nin hesaplama yöntemini değiştirip, inşaat/konut sektörü ve askeri harcamalar sayesinde Türkiye’yi dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerin yanına yerleştirince, aklıma Barry Eichengreen’in “Aynalı Salon” kitabı geldi. Kitabın konut harcamaları ve kriz ilişkisi üzerine yazılan bölümleri ülkemize de ışık tutacak nitelikte. Kitaptan uzun bir alıntı yapıyorum.


Konut fiyatları İrlanda'da yüzde 260 artmıştı


“Yüzyıl dönümünde bir konut patlaması yaşayan tek ülke ABD değildi. Konu konut piyasası aşırılıkları olduğunda kimse İrlanda ve İspanya’nın eline su dökemezdi. ABD’de konut gayrimenkul fiyatları 1997 ile 2006 yılları arasında yüzde 125 oranında artmıştı ama bu rakam aynı oranın yüzde 175’e çıktığı İspanya ve...