06 / 05 / 2024

Başakşehir Altınşehir mahallesi kentsel dönüşüm

Başakşehir Altınşehir mahallesi kentsel dönüşüm

İstanbul Avrupa Yakası'nda Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahalle'lerinde kentsel dönüşüm projeleri tam gaz devam ediyor.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Başakşehir Onurkent 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Başakşehir Mahallesi, 1411 ada, 1 parsel ve 5 parselin Güneyindeki Tescil Dışı Alana ilişkin (İkitelli Gecekondu Önleme Bölgesi Onurkent) 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi Riskli Alan 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziya Gökalp Mahallesi 33 Metrelik Yolun Batısındaki Park Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Altınşehir ve Güvercintepe mahalleleri imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerinde Muhtelif Parseller Arasında Kalan Kadastral Yolların Açılması ve Yol İstikametinin Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Hoşdere Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Başakşehir ilçesi, Hoşdere mahallesi, 253 ada, 2 parsel ile 557 adanın komşuluğundaki terkinli alana ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 1. ve 2. Etap'ın ihaleleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'nde inşa edeceği konutların kura çekilişi yapıldı.

TOKİ'den Başakşehir'e 4 yeni okul müjdesi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi 6236 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı, Şahintepe Mahallesi 579 ada 4 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs Pazartesi günü saat 15:00'de yapılacak.

Başakşehir Altınşehir mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Başakşehir Altınşehir mahallesi kentsel dönüşüm

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir kentsel dönüşüm projesinde ihale süreci devam ediyor.


67 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna yaklaşılıyor. 


İlk oturumu 4 Temmuz tarihinde gerçekleşen Tahtakale ve Altınşehir projeleri için Dönüşüm Master Planı İle Uygulama Rehberi ve Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi'nin master plan ihalesi ise 30 Eylül'de gerçekleştirildi. 


İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi Dönüşüm Master Planı İle Uygulama Rehberi ve Kentsel Tasarım Projelerinin Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesinin 2. oturumu bugün saat 11:00'da gerçekleşecek. 


Öznur YASLI /...