02 / 05 / 2024

başbakanlık sarayı inşası

başbakanlık sarayı inşası

Başkent Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde hayata geçirilen Başbakanlık Sarayı inşaatının Sit alanı içerisinde olup olmadığının tespit edilmesi için bilirkişi heyeti gönderildi...

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

İş arayanlara müjde üstüne müjde! O Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Az önce açıklandı! Başvuru ekranı burada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş arayanlara büyük müjdeyi verdi. Bakanlık, tam 100 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. 3 Şubat tarihinde yapılan duyuruda 100 kişilik kadro için başvuruların 15 Şubat ile 2 Mart arasında yapılabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Bakanlık’tan sadece anneleri ilgilendiren kampanya! Tek bir başvuru yüzünüzü güldürecek! İşte detaylar!

Artan enflasyon ile baş edebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni kampanyalar üretiyor. Bakanlık annelere özel üç ayrı sosyal yardım kampanyası düzenledi. İşte kampanya detayları!

Başvurular başladı! Bakanlık karşılıksız 1.300 TL veriyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımı için başvurular başladı. Kırtasiye yardımı nasıl alınır ? Kırtasiye yardımına kimler başvurabilir? İşte tüm detaylar….

İş arayanlara son dakika müjdesi! Bakanlık KPSS puanı aranmaksızın personel alımı yapacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda toplamda 52 sözleşmeli personel alınacağı belirtildi. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımına başvuru yapmak için hangi şartlar gerekiyor? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Almanya'da konut krizi için bakanlık kuruldu!

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

başbakanlık sarayı inşası Haberi

başbakanlık sarayı inşası
Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yükselen Ak Saray olarak adlandırılan, Başbakanlık Sarayı'nın inşası hızla devam ediyor. 650 milyon TL maliyetle hayata geçirilen sarayın SİT alanı içerisinde inşa edilip edilmediğini kontrol etmek üzere, mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti inşaat alanına inceleme için...