27 / 04 / 2024

BASF üçüncü çeyreği

BASF üçüncü çeyreği

Özel kalemler öncesi FVÖK’ü ise 1,7 milyar Avro (%15 artış) olarak gerçekleşti. BASF, zorlayıcı ortama rağmen 2013 yılına ilişkin genel öngörüsünü koruyor; satışlarda ve kazançlarda artış bekliyor...

Emlak Konut GYO'dan yılın üçüncü çeyreğinde 46.4 milyar TL'lik satış! 

Emlak Konut GYO tarafından, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin satış ve karlılık rakamları tek tek açıklandı. Şirket, bu senenin üçüncü çeyreğinde 46 milyar 452 milyon 778 bin 367 TL'lik satış yaptı. İşte ayrıntılar...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Dünya Altın Konseyi verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde en çok altını TCMB aldı

TCMB altın talebinde yılın üçüncü çeyreğinde küresel merkez bankalarını geride bırakarak en çok altın alan merkez bankası oldu. Analistler merkez bankalarının bir takım riskleri bertaraf etmek için altın talebini artırdıklarını belirtiyor.

ABD Hazinesi'den FED öncesi flaş açıklama!

ABD Hazinesi bu yılın dördüncü çeyreği için borçlanma tahminini 400 milyar ABD dolarından 550 milyar ABD dolarına yükseltti.

İkinci el konut satışında rekor! Toplam satışların yüzde 69’unu oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Endeksa.com’un iş birliği ile hazırlanan 2022 senesi üçüncü çeyreği ile ilgili “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayımlandı. İşte detaylar…

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

Nc Globals İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nc Globals İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Necip    Dursun tarafından kuruldu.

AB ekonomisi dördüncü çeyrekte yüzde 0,5 küçüldü!

Avrupa Birliği ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 daraldı.

Avro Bölgesi'nde istihdam üçüncü çeyrekte arttı!

Avro Bölgesi'nde istihdamın yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1 yükseldiği aktarıldı.

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme gösterdi.

AB üçüncü çeyrekte yüzde 11,6 büyüdü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 11,6 büyüme gösterdi.

İkinci el konut satışları üçüncü çeyrekte yüzde 64 arttı!

Endeksa ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM), 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İkinci El Konut Piyasası Raporu” nu açıkladı. Rapora göre ikinci el konut satışları 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 64 artış yaşadı. 

BASF üçüncü çeyreği Haberi

BASF üçüncü çeyreği

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, olumsuz kur etkilerine rağmen 2013 yılının üçüncü çeyreğindeki satışlarını %1,5 artırarak yaklaşık 17,7 milyar Avro’ya çıkarttı. Başta Petrol ve Gaz segmentinde olmak üzere artan hacimler büyümeye destek verdi. Özel kalemler öncesi faaliyetlerden elde edilen gelir (FVÖK) 221 milyon Avro artış göstererek yaklaşık 1,7 milyar Avro olarak gerçekleşti.


BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, değerlendirmesinde, “2013’ün üçüncü çeyreğinde sağlam bir performans sergiledik. Kazançlardaki artış, büyük oranda İşlevsel Malzemeler ve Çözümler ve Performans Ürünleri segmentlerinin önemli katkıları sayesinde elde edildi” dedi.


Önceki yılın üçüncü çeyreğiyle karşılaştırıldığında FVÖK, 279 milyon Avro artış göstererek yaklaşık 1,7 milyar Avro seviyesine yükseldi.


Vergi öncesi gelirler önceki yılın üçüncü çeyreğine göre 287 milyon Avro artış göstererek 1,5 milyar Avro seviyesine yükselirken net...